MOST NA DRINI IN ŠARGANSKA OSMICA

OD 240 EUR (pri udeležbi minimalno 40 potnikov)

3 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

BIH + SRBIJA

MOST NA DRINI IN ŠARGANSKA OSMICA

 

PROGRAM POTOVANJA

  1. DAN: Slovenija – Višegrad – Mokra gora

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob polnoči in vožnja v smeri Zagreba, naprej po avtocesti do Slavonskega Broda, mimo Zenice, Sarajeva do Višegrada. Ob prihodu sledi kosilo. Okrepčani si bomo ogledali Most na Drini, spomenik Iva Andriča, hotel iz romana »Na Drini čuprija«, hišo Ive Andriča, mestno galerijo ter kompleks »Andrićgrad«, kamnito mesto, ki je nastalo v spomin nobelovcu. Znotraj kompleksa najdemo restavracije, knjižnico, gledališče, galerijo, zlatarno, lekarno, pekarno, skratka vse, kar mesto ima. Po ogledu vožnja v Mokro goro, namestitev v hotelu in večerja.

  1. DAN: Mokra gora – Šarganska osmica – Drvengrad – Bajina Bašta

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja z muzejsko-turističnim vlakom »Nostalgija« po progi, ki se imenuje Šarganska osmica. Na naši poti bomo premagali 300 metrov nadmorske višine, se peljali skozi 22 tunelov, čez pet mostov  in uživali v prekrasnem pogledu na okolico. Vmes bomo naredili postanek na razgledni točki. Po vrnitvi v Mokro goro se bomo okrepčali  s kosilom. Okrepčani si bomo ogledali Etno vas Drvengrad, ki so ga zgradili po zamisli Emila Kusturice za snemanje filma »Življenje je čudež«. Mestece ima vse kar najdemo v vseh mestih: mestna vrata, cerkev, knjižnico, galerijo, kino dvorano, slaščičarno, restavracijo in hotel. Ogledali si bomo leseno vasico in kratek film v kinodvorani. Vožnja v Bajino Bašto, namestitev v hotel in zabava ob glasbi.

  1. DAN: Bajina Bašta – Perućac – Drina – Slovenija

Po zajtrku v hotelu bomo obiskali tovarno, kjer proizvajajo žganje BB Klekovačo. Degustacija in nadaljevanje vožnje na Perućac, kjer si bomo ogledali najkrajšo reko Godino, dolgo le 365 m, izvir, slap in izliv v reko Drino. Prispeli bomo na jezero Perućac, se vkrcali na turistično ladjo ter zapluli po tretjem največjem in najlepšem kanjonu reke Drine. Na ladji nam bodo postregli s kosilom, vmes pa se bomo zabavali ob glasbi. Vrnitev do avtobusa in povratek v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 240   EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, ogled Višegrada z mostom na Drini, Andrićgrada, kosilo v Višegradu, namestitev v hotelu  v dvoposteljnih sobah, polpenzion, ogled Drvengrada s kratkim filmom, vožnjo s Šargansko osmico, kosilo v Mokri gori, večerjo z glasbo, obisk tovarne rakije z degustacijo, plovbo z ladjo z glasbo in kosilom.

CENA: 240 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

EMILIJA ROMANJA

PAMPEAGO – apartmaji Pampeago

GLAMPING RESORT LJUBNO

OBSOTELJE IN KUMROVEC

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si