BANJA LUKA

OD 139 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

BOSNA IN HERCEGOVINA

BANJA LUKA

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA

Zbirališče potnikov okoli 4.00 ure  pred podjetjem in vožnja v smeri Zagreba, po avtocesti do Gradiške. Kratek postanek za ogled memoriala v Jasenovcu, za vse žrtve, ki so padle v taborišču v času II. Svetovne vojne. Po ogledu nadaljevanje poti v Banja Luko. Obiskali bomo samostan trapistov, ki so bili nosilec industrializacije v Banja Luki. Znamka sira, je prav po trapistih dobila svoje ime in sicer točneje po samostanu »La Trappe« v Franciji. Ogled stalne razstave 140 let trapistov v Banja Luki in obisk trgovine, kjer lahko kupite sir, vino, spominke.  Nato se bomo napotili na malico – banjalučki čevap z vključeno 1 pijačo (sok ali pivo). Po ogledu sledi kratka vožnja v pivovarno. Voden ogled proizvodnje, na koncu pa prisluženo pivo! V popoldanskem času se bomo namestili v hotel 3* v središču mesta in se osvežili. Odpravili se bomo na ogled mesta mladih, skozi katerega teče kristalna reka Vrbas. Nekaj časa prosto za samostojno pohajkovanje. Nato se bomo zbrali in sledi vožnja v bližnje Etno selo, kjer si bomo ogledali staro vaško hišo. Sledi folklorna predstava s plesom in predstavitvijo enega od običajev. Dan se bo prevesil v večer in sledi obilna večerja ( uštipci, kajmak, juha, sarme, razno pečeno meso, rakija, domači sok…). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

Print Friendly

2.DAN: BANJA LUKA – KOZARA – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo srečali z lokalnim vodnikom. Ogledali si bomo znamenitosti mesta, stari Kastel  ob Vrbasu, muzej Republike Srbske, Gosposko ulico, Banke dvore, Narodno gledališče, cerkev sv. Trojice… Po ogledu se bomo okrepčali s kosilom v prijetni restavraciji ob reki Vrbas. Počasi bomo Banja Luko zapustili in se na poti nazaj ustavili še v narodnem parku Kozara, kjer si bomo ogledali spomenik Mrakovica. Postavljen je v spomin vsem padlim borcev v bitki za Kozaro, domačinom, padlim v taboriščih. 33 metrov visok spomenik je delo akademskega kiparja Dušana Džamonije. Po ogledu nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki proti Sloveniji, s prihodom v večernih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 139 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena: 139€ (pri udeležbi 40 oseb), 146€ (pri udeležbi najmanj 35 potnikov),  154€ (pri udeležbi najmanj 30 potnikov)

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, obisk samostana trapistov, malica (banjalučki čevap z vključeno 1 pijačo – pivo ali sok), ogled pivovarne z degustacijo piva, namestitev v hotelu 3* v Banja Luki, obisk Etno sela z ogledom vaške hiše, folklorno predstavo, večerjo, voden ogled Banja Luke, kosilo v restavraciji zadnji dan, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje.

 

Doplačila: enoposteljna soba 20€.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

MAJORKA

ARABBA – Hotel Portavescovo

LEPOTE POMURJA

LONDON

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si