BANJA LUKA

 

Ko so Turki zasedli Banja Luko, je mesto dobilo orientalski pridih. Guverner je vladal Bosni nekaj časa iz Banja Luke in takrat je mesto dobilo mostove, mline in okoli 40 mošej. Po pregonu Turkov so prebivalce pestile druge skrbi. Pustošila je kuga in mesto je stresel rušilen potres. Naveza z Avstrijci je mestu prinesla blaginjo in hiter gospodarski razvoj. Mesto obdaja veliko zelenja, reka Vrbas prinaša svežino in obilo možnosti za športne aktivnosti .Sprejeli vas bomo prijazni domačini!

  1. DAN: SLOVENIJA –KOZARA – LJUBAČKE DOLINE – BANJA LUKA:

Zbirališče potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Zagreba, po avtocesti do Gradiške. Po prestopu meje, se bomo povzpeli v narodni park Kozara, kjer si bomo ogledali spomenik Mrakovica. Postavljen je v spomin vsem padlim borcev v bitki za Kozaro, domačinom, padlim v taboriščih. Spomenik, visok 33 metrov, je delo akademskega kiparja Dušana Džamonije. Nadaljevanje poti do Etno sela Ljubačke doline, kjer nam bodo najprej postregli s kosilom (hladna predjed – pršut, sir, kajmak, kulen, slanina, teletina izpod peke, pekarski krompir, solata, domači kruh, ljubačko pecivo). Okrepčani si bomo ogledali vas, kjer je na ogled približno 30 avtentičnih objektov, preko 5000 eksponatov, stara šola, lekarna, kovačnica,… galerija, muzej in stara krčma. Po ogledu sledi kratka vožnja v Banja Luko, namestitev v hotelu v središču mesta 3*. Večerja v pivnici pivovarne Nektar z vključenim 1 pivom. Prenočevanje.

 

  1. DAN: BANJA LUKA:

Po zajtrku v hotelu si bomo mesto mladih ogledali z vodnikom. Spoznali bomo vse osrednje mestne znamenitosti: stari Kastel  ob Vrbasu, muzej Republike Srbske, Gosposko ulico, Banke dvore, Narodno gledališče, cerkev sv. Trojice… Nekaj časa prosto za nakupe ali pohajkovanje po mestu. Sledi topla malica – banjalučki čevapi (vključena 1 pijača). Popoldan malo prosto za osvežitev v hotelu, nato se bomo zbrali in sledi vožnja v bližnjo vas, kjer si bomo ogledali ohranjeno staro vaško hišo ter spoznali nekdanje običaje. V kulturnem domu sledi  predstavitev enega od običajev, s plesom in pesmijo. Dan se bo prevesil v večer in sledi obilna večerja (uštipci, kajmak, juha, sarme, razno pečeno meso, rakija, domači sok…). Tudi vi se boste lahko preizkusili v plesanju kola. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

2.DAN: BANJA LUKA –  SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu nekaj časa prosto za zadnje nakupe, nato pa bomo obiskali samostan trapistov, ki so bili nosilec industrializacije v Banja Luki. Znamka sira, je prav po trapistih dobila svoje ime in sicer točneje po samostanu »La Trappe« v Franciji. Ogled stalne razstave 140 let trapistov v Banja Luki in obisk trgovine, kjer lahko kupite sir, vino, spominke. Sledi kosilo v odlični restavraciji ob Vrbasu, nato pa nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki proti Sloveniji, s prihodom v večernih urah.

 

CENA: 215€ (pri udeležbi najmanj 30 oseb), 198€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, ogled etno vasi in kosilo, večerja v pivnici z vključenim 1 pivom, namestitev v hotelu 3* v Banja Luki v središču mesta, voden ogled Banja Luke, malica (banjalučki čevap z vključeno 1 pijačo – pivo ali sok), obisk Kulturnega doma z ogledom vaške hiše, folklorno predstavo in večerjo, obisk samostana trapistov, kosilo v restavraciji zadnji dan.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRONPLATZ – Hotel Pörnbacher (Olang)

ČOKOLADNICA

MOSTAR IN DOLINA NERETVE

V DOLINO ZILJE IN BELJAK

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si