BEOGRAD IN ZOO

OD 172 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

BEOGRAD

BEOGRAD

BEOGRAD IN ZOO

 

 

Prestolnica Beograd leži ob sotočju dveh velikih rek: Save in Donave, nad katerim se dviga nekdanja utrdba Kalemegdan. Življenje v Beogradu je živahno, ulice so polne, ljudje prijazni in gostoljubni, zabave na splavih trajajo pozno v noč, čez dan pa tudi ne zmanjka zanimivosti, ki si jih želimo ogledati. Čez beograjsko nebo pa tu in tam zapiha hladna košava, ki zbistri nebo in kot pravijo domačini, tudi misli!

1.DAN: SLOVENIJA  – BEOGRAD

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila v smeri proti Zagrebu in naprej po avtocesti »bratstva in enotnosti« po Slavoniji. Prestop meje pri Lipovcu in nadaljevanje poti do Beograda. Ob prihodu v dopoldanskih urah se bomo srečali z lokalnim vodnikom, ki nas bo spremljal na ogledu znamenitosti: peljali se bomo čez most Gazela in obiskali Hišo cvetja na Dedinju s Titovo grobnico in muzejem, peljali se bomo mimo Belega dvora in številnih vil, stadiona Zvezda in ambasad, ki so našle svoj prostor na mirnem gričku Dedinja. Peljali se bomo čez vse velike trge Beograda: Slavija, trg Republike, se sprehodili po Kalemegdanu in obujali spomine na preteklost, ko je Beograd bil še pod turško oblastjo. Izpustili ne bomo niti ogromne cerkve sv. Save, Novega Beograda in še številnih drugih zanimivosti. Po ogledu sledi kosilo v restavraciji, nato pa namestitev v hotelu 4* v središču mesta in kratka sprostitev. Pozno popoldan sledi plovba z ladjico po Donavi, do ustja s Savo ter do znamenitih Beograjskih mostov. Po vrnitvi v pristan sledi samopostrežna večerja in zabava ob glasbi. Vrnitev v hotel, prenočevanje. Po želji še nočno raziskovanje Beograda ali obisk kakšnega kluba.

 

 

  1. DAN: BEOGRAD – ZOO – SURČIN – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja do Živalskega vrta na Kalemegdanu. Odprt je od leta 1936 in v njem so na ogled številne zanimive živali. Veliki kazuar, ki lahko teče s hitrostjo 45 km na uro, afriški gavran, stepski sokol, ki lahko ujame živali dosti večje od sebe, musang, ki je znan kot dober plezalec, srebrna lisica, ki lahko spleza na drevo,… Po ogledu se bomo zapeljali do Letalskega muzeja v bližini letališča Nikole Tesle. Sodi v sam vrh letalskih muzejev, tako po številu zbranih letal kot po pomenu. Hrani približno 200 različnih letal, radarje, protiletalske rakete, 130 letalskih, tudi reaktivnih motorjev, več kot 20.000 knjig, skic in različnih tehničnih dokumentov, 200.000 fotografij itd. Ustanovili so ga leta 1957, prva razstava pa je bila postavljena na starem beograjskem letališču tri leta po tem. Po ogledu sledi še kosilo, nato pa vožnja v smeri proti domu, s prihodom v večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, takse, cestnine, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, lokalnega vodnika v Beogradu za ogled mesta, nočitev z zajtrkom v hotelu**** v središču mesta,  samopostrežno večerjo na ladji s plovbo in glasbo, vstopnino v “Hišo cvetja”, vstopnino za Živalski vrt in Muzej letalstva, 2 x kosilo.

 

CENA: 172€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

90 000 HOTELOV PO SVETU

GORIŠKA BRDA

ŠVICA

TOSKANA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si