VALENCIA

OD 689 EUR

4 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

VALENCIA

TRST – VALENCIA - ALICANTE – VALENCIA

Pogosto zasenčena v korist Barcelone in Madrida, Valencia, je moderno in živahno sredozemsko mesto, z mešanico impresivne arhitekture, lepih plaž, živahnih ulic in nočnega življenja … Valencia je tretje največje špansko mesto, ki leži ob sredozemski obali Iberskega polotoka, sredi istoimenske pokrajine Valencie, okoli tristo kilometrov južno od Barcelone. Ima okoli milijon prebivalcev, njeno pristanišče pa je najpomembnejše pristanišče v Sredozemskem morju.

OPIS PO DNEVIH

 1. DAN: Slovenija – Trst – Valencia

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja z avtobusom v Trst, od koder sledi polet letala proti Valenciji. Pristanek v poznih večernih urah . Prevoz v hotel, pozni prigrizek in prenočevanje.

 

 1. DAN: Valencia

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na ogled zanimivega mesta. Ogledali si bomo enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenil v eno najmodernejših  evropskih mest. Oblikovali so učinkovito povezavo med starim in novim z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie leži Ciudad de las Artes y las Ciencas (Mesto umetnosti in znanosti), ki ga sestavlja kompleks stavb sodobne arhitekture, posvečene znanstvenim in kulturnim dosežkom: Hemisferic (Imax, digitalne projekcije), Princ Filip Muzej znanosti Inovativni muzej z interaktivnim pristopom), Oceanografic (največji muzej v Evropi s 500 morskimi vrstami), Palača umetnosti kraljica Sofia, Umbracle (17.500 m2 razstavnega prostora, med jezeri, sprehajalnimi potmi, sodobnimi plastikami, mediteranskim rastlinjem) … Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Večerja in prenočevanje.

 

 1. DAN: Valencia – Alicante – Valencia

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na celodnevni izlet v Alicante, ki ga imenujejo tudi mesto sonca, saj je prav svetloba v mestu nekaj posebnega. Leži ob morju, ima čudovite plaže, blago podnebje, bogato kulinariko in zanimive mestne znamenitosti. Sprehodili se bomo skozi staro četrt  El Barrio in si ogledali katedralo San Nicolas de Bari,  glavni mestni trg Plaza Mayor z baročno Mestno hišo, Palačo Condes Torrellano, predel Gravina, ki je znan po številnih hišah iz 11. st. ter cerkev St. Maria. Zanimiv je tudi sprehod po promenadi ob obali, ki vas bo popeljala do gradu Santa Bárbara, najbolj znanega spomenika Alicanta, od koder je čudovit razgled na mesto. V mestu so zanimivi tudi številni parki. Popoldne vrnitev v Valencijo. Večerja in prenočevanje v hotelu.

 

 1. DAN: Valencia

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi v starem mestnem jedru, ki je klasično špansko. Osrednji del zajema impozantno katedralo, zgrajeno v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero-kotnim zvonikom , ki je hkrati tudi mestni simbol. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze, Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Popoldne sledi vožnja proti letališču, polet letala v Trst in prevoz z avtobusom nazaj v Slovenijo.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 689 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE:  prevoz na letališče v Trst, letalski prevoz na relaciji Trst – Valencia – Trst, ročno in oddano prtljago (15 kg), strokovno vodstvo vodnika, namestitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, prevoz od letališča do hotela in nazaj, 2 x poldnevi ogled Valencije, vstopnino za Mesto umetnosti in znanosti, izlet v Alicante, 3 x večerjo, zavarovanje Coris  za tujino.

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 100€, zavarovanje rizika odpovedi potovanj 4,4%, pijača pri obrokih, dodatne storitve.

CENA:  689€ (pri udeležbi 30 potnikov)

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

POTEPANJE PO ISTRI

SEVERNI CIPER

SPLIT IN PLITVICE

ČARDACI – SARAJEVO

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si