Biseri Japonske

 

Japonska je zelo oddaljena dežela s temu primernimi drugačnimi navadami, arhitekturo, zgodovino, močno zakoreninjeno tradicijo, hkrati pa eksplozija modernih tehnoloških presežnikov. Pokrajina je zelo gorata in hribovita. Glavna hrbtenica »japonskih Alp« so še delujoči in mirujoči vulkani. Najlepši in najbolj poznan je vulkan Mt. Fuji, ki ga boste na potovanju tudi obiskali. Tudi večina jezer je nastala ob aktiviranju vulkanov, zato se odlikujejo z močno intenziteto barv. Pomlad in jesen sta najboljši čas za obisk Japonske, najbolj romantičen je čas cvetenja češenj, najbarvitejša pa je jesen z žetvijo in festivali.

 

 

 

 


Osnovni podatki o potovanju

 

Datumi odhodov: 7.10., 30.3., 21.5.
Čas potovanja: 9 dni / 6 noči
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 10
Številka produkta: 83148
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

 

pri udeležbi najmanj 15 oseb – 2.995 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 3.545 EUR

 


VRHUNCI POTOVANJA: Tokyo s svetlečimi napisi in najvišjim stolpom na svetu Tokyo Skytree (634 m), pogled na vulkansko gora Mt. Fuji, vožnja s hitrim vlakom, svetišče Fushimi Inari z rdečimi toriji, Kyoto s svojimi templji, park Nara …

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–TOKYO
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani (ali enem od bližnjih letališč). Polet na eno izmed evropskih letališč. Nadaljevanje poleta v Azijo.

 

2. dan: TOKYO
Pristanek v Tokyu. Prevoz do hotela in prenočevanje.

 

3. dan: TOKYO / zajtrk
Dan, namenjen spoznavanju zanimivosti mesta. Najprej ogled mestne hiše, ki stoji na dveh stolpih. Sledi ogled svetišča Meiji, zgrajenega v čast priljubljenemu cesarju Meiju sredi čudovitega parka. Krajši postanek pri Cesarski palači, kjer prebiva cesarska družina. Sprehod po »električnem mestu« Akihabara, kjer ni videti konca trgovin z najnovejšimi elektronskimi pripomočki. Vožnja skozi svetovno znano nakupovalno ulico Ginza. Prenočevanje.

 

4. dan: TOKYO–NIKKO–TOKYO / zajtrk
Vožnja v 140 km oddaljeno mesto in narodni park Nikko. Ogled slikovite arhitekture mesta, ki je uvrščena v svetovno Unescovo dediščino: impresivni Yomei Gate, vhod v slavni tempelj Toshogu iz začetka 17. st., kjer počiva šogun Tokugawa Ieyasu, ogled svetišča Futurasan, poznanega po dveh mečih, ki pripadata japonski narodni dediščini, in »Svetega mostu«, ki prečka reko Daiya. Ogled slapa Kegon. Po ogledu vrnitev v Tokyo. Prenočevanje.

 

5. dan: TOKYO–MT. FUJI–HAKONE / zajtrk, večerja
Vožnja v Hakone, ki je poznan po prelepi naravi in vročih izvirih, ob katerih so zrasle številne toplice. Kratka vožnja z ladjico po jezeru Ashi z občudovanjem prelepe narave. Panoramska vožnja z žičnico z razgledi na narodni park Hakone, nad katerim se dviga najvišji vrh Japonske, aktivna vulkanska gora, visoka 3776 m. Nastanitev v tipičnem japonskem hotelu, imenovanem ryokan. Večerja in prenočevanje.

 

6. dan: HAKONE–KYOTO / zajtrk
Vožnja s hitrim vlakom v Kyoto. Po prihodu sprehod po četrti Gion, starem delu mesta, ki je bil prvotno namenjen popotnikom in romarjem, kasneje se je spremenil v najbolj ekskluzivni in svetovno poznani predel z gejšami, ki jih v Kyotu raje imenujejo »geiko« ali »ženske umetnosti «. Nastanitev in prenočevanje.

 

7. dan: KYOTO / zajtrk
Dan bo namenjen ogledu mesta: grad Nijo iz leta 1603, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine, tempelj Kinkakuji ali »Zlati paviljon«, tempelj Ryoanji ali »zenovski vrt«, svetišče Heian, ki je bilo zgrajeno za ustanovitelja mesta, cesarja Kanmuja, tempelj Kiyomizu v spokojnem naravnem okolju.

 

8. dan: KYOTO–NARA–OSAKA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku obisk svetišča Fushimi Inari Taisha po slikoviti poti s čudovitimi rdečimi vrati »toriji« ob vznožju gore. Vožnja v Naro in ogled templja Todaiji, ki je ena največjih lesenih stavb na svetu z velikim bronastim Budo, in park, kjer živi približno 1000 srn. Popoldne vožnja do Osake za pogled na Umeda Sky Building. Nekaj prostega časa morda za vožnjo z ladjico po zalivu ali za zadnje nakupe in nato vožnja na letališče in prijava za let proti Evropi.

 

9. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč, let na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane

 


V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • lokalni prevozi po programu
 • 6 prenočevanj v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah z zajtrki
 • 1 prenočevanje v ryokanu s polpenzionom
 • ogledi po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki
 • vstopnine
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

 


Cena ne vključuje

 

 • dodatne prehrane
 • dodatnih ogledov
 • napitnin

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 550,00 EUR/osebo

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 570,00 EUR/osebo

 

Opomba
 • program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni
 • ob prijavi potrebujemo kopijo veljavnega potnega lista

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

FONTANA PIVA

ARABBA – Hotel Mesdi

BEOGRAD IN ZOO

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si