BRATISLAVA IN DUNAJ

OD 114 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

2 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

AVSTRIJA in SLOVAŠKA

BRATISLAVA IN DUNAJ

Od avstrijskega glavnega mesta je Bratislava oddaljena le slabih šestdeset kilometrov, kar je ena izmed najmanjših razdalj med dvema prestolnicama. Z Dunajem si delita reko Donavo, slovaško prestolnico pa obdajata še Morava in Mala Donava, ki je pravzaprav le 128 kilometrov dolg rokav večje sestre. Vsi vemo, da je Donava zelo plovna reka, poleg tovornega prometa pa je v mestih zanimiva tudi za turiste.

PROGRAM POTOVANJA

  1. DAN: Slovenija – Bratislava: 

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 05.00 uri. Vožnja v smeri Maribora, Gradca in nadaljevanje vožnje do slovaške prestolnice. Ob prihodu si bomo mesto ogledali, najprej z avtobusom, nato pa sledi še sprehod po starem jedru. Srednjeveško mestno jedro, obkroža glavni trg, z vencem ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat ter Michaelovega stolpa. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je čudežni deček že kot otrok blestel na enem izmed številnih koncertov. Na ogledu bomo obiskali tudi mogočen bratislavski grad, katerega podobo najdemo na slovaškem evro kovancu. Obnovo so končali leta 2011 in danes so v njem na ogled zgodovinske in arheološke zbirke. Dominira na griču od koder je lep razgled na Donavo in mestno jedro. Ogled zunanjosti gradu ter vožnja v hotel. Namestitev v dvoposteljne sobe. Nekaj časa prosto za osvežitev, nato pa večerja v pivnici. Vključeno eno pivo po osebi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

  1. DAN: Bratislava – Dunaj – Slovenija: 

Po zajtrku se bomo odpravili v smeri Dunaja. Spoznali bomo osrednje reprezentativne stavbe: Naravoslovni muzej, Umetnostno-zgodovinski muzej, Parlament, Staro mestno hišo, Dvorno gledališče, Borzo… Sprehod bomo začeli v Hofburgu, ki je bil sedež Habsburškega imperija kar 600 let. Nadaljevali bomo z zanimivostmi kot so Avguštinska cerkev, kraljeva družinska grobnica Keisergruft, stolna Štefanova cerkev, prestižna ulica Graben, Mozartova hiša… Nekaj časa prosto v središču mesta za manjše nakupe ali kavo. Preden zapustimo Dunaj še postanek za zunanji ogled zanimive stavbe, ki je nastala po načrtih arhitekta Hundertwaserja. Žive barve, nepravilne oblike in zelenilo, vas bo vsekakor pritegnilo. Možen nakup spominkov. Po želji še kakšen postanek v smeri proti domu. Prihod v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 114 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, parkirnine, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje, večerjo v pivnici v Bratislavi z vključenim 1 pivom, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*, lokalnega vodnika za Bratislavo.

 

MOŽNO DOPLAČILO: pozno kosilo na poti nazaj 10€, enoposteljna soba 35.

 

CENA: 114€ (pri udeležbi 45 oseb), 117€ (pri udeležbi 40 oseb), 124€ (pri udeležbi 35 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IZOLA HOTEL DELFIN

PREDBOŽIČNI LINZ

POTEPANJE PO ISTRI

ALTA BADIA Residenca CASA MILANDURA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si