BREŽE IN CELOVEC

OD 38 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

SLOVENIJA

BREŽE IN CELOVEC

BREŽE IN CELOVEC

Nadškofje so leta 1130 prvič dali kovati pfenig iz Brež, ki je bil nato več kot dvesto let nadregionalno plačilno sredstvo tja do vzhodne Madžarske. Zgodovina Brež je povezana s cesarjem Friderikom Barbarosso (1170), z angleškim kraljem Rihardom Levjesrčnim (1192), vojvodo Bernhardom Koroškim ter vojvodo Leopoldom VI. Avstrijskim. Kjer so nekoč živeli knezi, škofje in vitezi, uživajo danes gostje romantičen ambient in moderen komfort.

PROGRAM POTOVANJA

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Koroške prestolnice Celovec. Nadaljevanje vožnje po Koroški vse do zanimivega srednjeveška mesteca Freisach, ki se po slovensko imenuje Breže. V Brežah, najstarejšem mestu na Koroškem, boste na vsakem koraku trčili ob srednji vek. Knežji dvor / Fürstenhof s kaščo, cerkve in samostani, mogočne razvaline cerkva in stolpov, edini mestni jarek v Evropi, v katerem je še vedno voda, sredi jarka pa “Fortunino kolo”, pa tudi množica manjših dragocenosti pričajo o nekdanji veličini, celotno mesto pa je takorekoč ena sama umetnina. Ob grajski sprehajalni poti si lahko ogledate tri gradove in uživate čudovit razgled na mesto.  Pot nas bo vodila v cvetlično mesto St. Weit. Kratek sprehod in ogled zanimivega hotela, ki je nastal po načrtih Ernesta Fucha. Postanek bomo naredili na Gosposvetskem polju, kjer so nekdaj ustoličevali karantanske vazalne vojvode. Zadnji obred ustoličevanja je potekal po slovensko 1414.leta, ko so za vojvodo postavili Ernesta Železnega. Po prihodu v Celovec se bomo sprehodili najprej do Novega trga z zmajem in spomenikom Marije Terezije, mimo jezerskega škrata na Stari trg ter si ogledali Deželno hišo. Nekaj časa prosto, nato pa sledi vožnja nazaj v smeri proti domu s postankom ob Vrbskem jezeru. Na slovenski strani se bomo okprepčali z večerjo.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  38  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, ogledi po programu,  večerja na slovenski strani.

 

CENA: 38€ (pri udeležbi najmanj 45 potnikov)

 

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ČAROBNA TUNIZIJA

PREDBOŽIČNI SALZBURG

BEOGRAD

ALTA BADIA Residenca CASA MILANDURA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si