ČAROBNA ALZACIJA

 

Alzacija ne slovi le po odličnih vinih, okusni hrani, lepi pokrajini, temveč tudi po posebni dekoraciji »Obernai«, ki jo boste zasledili, kjerkoli se boste vsedli za mizo. Prav tako je v navadi uporaba pisanih keramičnih posod, tradicionalne vzorce in materiale pa zasledimo tudi na zavesah in prtih. Vinorodna regija se ponaša večinoma z belimi vini, z močnim nemškim vplivom. V Alzaciji je doma kislo zelje, domača specialiteta pa je pašteta iz gosjih jeter. Simbol Alzacije je bela štorklja.

 

 


PROGRAM PO DNEVIH


  1. DAN: Slovenija – Alzacija

Zbirališče potnikov  in odhod avtobusa ob 21.00 uri.  Nočna vožnja čez Avstrijo, Nemčijo do Francije.

 

  1. DAN: Haut – Haut Konigsborg – Ribeauville – Riquewihr – Mitelwihr – Lapoutroie – Colmar

V jutranjih urah bomo prispeli v Alzacijo. Obislali bomo grad Haut Konigsborg, ki se prvič omenja davnega leta 1147. Dominira na vzpetini 700 m nad morjem in s svojim  ohranjenim obrambnim sistemom, priča o pretekli pomembni vlogi. Po ogledu gradu nas bo pot vodila po vinorodni pokrajini v Ribeauville, ki leži ob vinski cesti, sredi vinogradov in hribov. Očarljivo mestece je dobilo ime po plemiški družini Ribeaupierre, ki je kraju vladala v srednjem veku iz treh gradov. Kratek sprehod in nadaljevanje vožnje v bližnji kraj Riquewihr – pravljični biser sredi vinskih gričev Vogezov in alzaške planote. Srednjeveško mestece slovi kot ena od »najlepših« vasic v Franciji. Hiše so opasane z lesenimi tramovi, stojijo blizu druga zraven druge in tvorijo celovito podobo vasi. Kratek sprehod in nekaj časa prosto za kavo oziroma kosilo. Nadaljevanje z ogledi v Mitelwihrju, ki je znan tudi po mandljevcih. Obiskali bomo vinogradnika in degustirali vina. Naš naslednji postanek bo v kraju Lapoutroie za ogled sirarne. Po degustaciji sira bomo obiskali še enega vinogradnika v bližini Colmarja. Degustirali bomo vina in poskusili tradicionalne preste »Bretzel«. Namestitev v hotelu v okolici Colmarja, večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: Colmar – Strasbourg – Ingersheim – Hagnau – Lindau – Slovenija

Po zajtrku v hotelu bomo najprej obiskali Ingersheim.  Vinoteka je bila ustanovljena 1926 in ponuja alzaška vina najvišje kakovosti od penečih vin, do Lieux Dits, Grands Crus, ki odražajo bogat okus značilen za to regijo. Hkrati se ponašajo z ogromnim hrastovim sodom iz leta 1880, kapacitete 35400 litrov. Nadaljevanje vožnje v metropolo Alzacije Strasbourg. V Strasbourgu se nahaja sedež institucij EU (Evropski parlament, sodišče za človekove pravice, svet EU). Slikovito nabrežje reke L`ill se zaključuje s četrtjo La Pêtit France, ki je srce starega jedra. Podobe četrti pa najdemo na vseh razglednicah. V središču kraljuje veličastna katedrala Nôtre Dame, zgrajena iz rdečega vogeškega kamna. Kratek sprehod in nadaljevanje v severnem delu Alzacije, kjer bomo obiskali priznanega vinarja in degustirali vina. Nato nas bo pot vodila proti Nemčiji v regijo Schweigen-Rechtenbach. Čakala nas bo degustacija vina, nato pa še kosilo. Počasi se bomo odpravili prosti domu  ter z vmesnimi postanki  prispeli naslednji dan v jutranjih urah.

 

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, vstopnino za grad, 5 degustacij vina (5 vzorcev), ogled sirarne z degustacijo sirov s kozarcem vina, prenočevanje v hotelu v Colmarju, polpenzion in dvoposteljne sobe in kosilo na poti nazaj.

 

Cena: 239€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb), 253€ (pri udeležbi najmanj 35 oseb),

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OBIRANJE MANDARIN

MAKEDONIJA IN OHRID

KRONPLATZ – otvoritev – Montana

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si