ČAROBNA TUNIZIJA

OD 669 EUR

4 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

TUNIZIJA

ČAROBNA TUNIZIJA

Ob severni obali Afrike, na obrobju Tunisa, glavnega mesta Tunizije, ležijo razvaline starodavnega, mogočnega mesta Kartagina. Ostanki enega največjih staroveških mest, ki mu je za las manjkalo, da bi premagalo mogočni Rim, nam še danes pripovedujejo zgodbo o bogastvu in razcvetu.

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – DUNAJ – TUNIS

Zbirališče potnikov ob dogovorjeni uri in vožnja v smeri Dunaja. Po prihodu na letališče, sledi polet letala v smeri Tunisa. Pristanek, vožnja v hotel 5*, večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2. DAN: TUNIS – SIDI BOU SAID – KARTAGINA - HAMMAMET

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v simpatično vasico Sidi Bou Said, ki je znana po tradicionalnih hišah v belo modri barvi. Tam najdemo tudi številne umetnike, ki so prav tam našli inspiracijo za svoje ustvarjanje. Sprehod po vasici z možnostjo nakupa zanimivih obrtniških izdelkov. Pot nas bo vodila v Kartagino. Od nekdanje slavne kolonije Feničanov in kasneje Rimljanov, je ostalo nekaj ruševin, ki nam pripovedujejo zgodbo o bogastvu in razcvetu drugega največjega mesta v zahodnem rimskem imperiju. Po ogledu sledi kosilo in nadaljevanje vožnje do pivovarne. Po ogledu podjetja nadaljevanje vožnje v smeri Hammameta, vmes pa še postanek za degustacijo odličnih tunizijskih vin. Prihod v letoviško mesto in namestitev v hotelu 5*. Večerja in prenočevanje.

Print Friendly

3. DAN: HAMMAMET – IZLET Z LADJICO – SOUSSE – PORT EL KANTAUI - HAMMAMET

Po zajtrku v hotelu se bomo vkrcali na ladjico ter si še iz morske strani ogledali dolge peščene plaže, ki krasijo letoviško mesto, ki se je iz majhne ribiške vasice spremenilo v mogočno turistično središče. Vrnitev v hotel na kosilo. Popoldan sledi izlet v tretje največje mesto v državi – Sousse, ki je znano oskrbno mesto, s tekstilno, prehrambeno industrijo, proizvodnjo oljčnega olja in središčem transporta. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Port el Kantaui, turistično središče z veliko marino, golf igrišči in tradicionalno tunizijsko arhitekturo. Po prijetnem sprehodu, nekaj prostega časa nato pa vrnitev v Hammamet. Večerja in prenočevanje.

Print Friendly

4. DAN: HAMMAMET – BAZAAR – TUNIS – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi vožnja v smeri prestolnice Tunis. Vmes bomo naredili postanek na Bazaarju za zadnje nakupe spominkov ali ročno izdelanih tradicionalnih uporabnih predmetov (skodelice, čajnike, začibme, preproge, okrasne bobne,…). Vožnja na letališče. Polet letala v smeri Dunaja, s pristankom ob 18.00 uri. Vožnja v smeri proti domu.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 669 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz do letališča, letalsko vozovnico in takse, vse prevoze na destinaciji, namestitev v dvoposteljnih sobah (hotel v Tunisu 5*, hotel v Hammametu 5*), polpenzion, vstopnine, ogled pivovarne, degustacijo vina, plovbo z ladjico z vključenimi brezalkoholnimi pijačami in obrokom (solata, klobase in sardine na žaru, sadje), 2 x kosilo, strokovno vodenje izleta, organizacijo, izstopno takso iz države.

DOPLAČILA: zavarovanje Coris z asistenco v tujini 5,91€, enoposteljna soba 50€ po osebi, zavarovanje rizika odpovedi 4,10%, pijača, doplačilo za all inclusive v hotelu 30€ na osebo na noč.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

CINQUE TERRE IN MANTOVA

ČAROBNA TUNIZIJA

BEOGRAD

KRONPLATZ – otvoritev – Montana

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si