CELOVEC IN MINIMUNDUS

OD 56 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

AVSTRIJA

CELOVEC IN MINIMUNDUS

CELOVEC IN MINIMUNDUS


Za izdelavo modelov  v Minimundusu se, če je tehnično izvedljivo, uporabljajo izvirni materiali, kot so peščenjak, vulkanski bazalt, lehnjak itn. Če je mogoče, kamen pridobijo z istega območja, iz katerega izvira kamen originala. Jedro zgradbe tvori železobetonski liti element, v katerem so odprtine za vrata in okna. Na to jedro se nato položijo posamezni kamni, vsi narejeni po meri. Če samo pomislimo, da model gradu Miramare vsebuje 28.000 kosov marmornih kamenčkov in 25.000 kosov kamenčkov peščenjaka, potem je jasno, zakaj je izdelava modela, v tem primeru 26 mesecev, trajala tako dolgo. Elementi, ki se večkrat ponovijo (okenski okviri, balkoni …), se prav tako ulijejo. V ta namen se najprej izdela kalup, iz katerega se oblikuje negativ odtisa iz kavčuka, ki se nato izpolni z epoksidno smolo.

PROGRAM POTOVANJA

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Koroške prestolnice Celovec. Zapeljali se bomo do Vrbskega jezera, kjer si bomo ogledali Minimundus ali svet v malem. V prijetnem parku je na ogled okoli 156 skulptur pomanjšanih v razmerju 1:25. Nekateri modeli so naravni ali povsem uliti iz betona, npr. stolp CN Tower, ki je s približno 23 m najvišja zgradba v Minimundusovem parku in tehta kar 20 ton.  Po ogledu  sledi kratka vožnja v središče mesta. Po prihodu v Celovec se bomo sprehodili najprej do Novega trga z zmajem in spomenikom Marije Terezije, mimo jezerskega škrata na Stari trg ter si ogledali Deželno hišo. Po ogledu nekaj časa prosto za nakupe v trgovskem središču CityArkaden, nato pa sledi vožnja nazaj v smeri proti domu s postankom za večerjo na slovenski strani. Prihod v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 56 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, ogledi po programu, vstopnino za Minimundus, večerjo na slovenski strani.

 

CENA: 56€ (pri udeležbi najmanj 45 potnikov), 58€ (pri udeležbi najmanj 40 potnikov),

59€ (pri udeležbi najmanj 35 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRONPLATZ – Hotel Olaga (Olang)

IZOLA HOTEL DELFIN

POTEPANJE PO PRIMORSKEM

OD KIELA DO SAVONE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si