VRŠIČ IN DOLINA SOČE 

Svet ob Soči, ljub že davnim prednamcem, je privlačil Trentarje, ki so se kot prvi vodniki podajali na najvišje vrhove. Zapeljeval je iskalce čudežne rože mogote, mamil je lovce, ki so sanjali o najdragocenejšem zlatorogu. Mikal je Habsburžane in Benečane. Bil je prizorišče najhujših bojev prve svetovne vojne … Danes privlači z neokrnjeno naravo, z rastlinskim in živalskim bogastvom, s kulturno dediščino, z brezmejnimi možnostmi razgledovanj, potepanj, preizkušanj moči, z uresničevanj sanj.

 

 

 

 


PROGRAM POTOVANJA


Zbirališče potnikov pred dogovorjenim mestom in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej proti Kranjski gori. Postanek v središču v prijetnem gostišču, kjer nam bodo postregli z okusno toplo malico. Pot nas bo vodila proti prelazu Vršič, kjer se bomo za trenutek ustavili in naredili kakšno fotografijo. Pot nas bo vodila proti Kobaridu. Obiskali bomo muzej 1. Svetovne vojne, ki predstavlja bogato zgodovino Kobarida in predvsem dogajanje na soški fronti od maja leta 1915 do novembra 1917. Po svoji usmeritvi spada med zgodovinske muzeje z vojno tematiko in s protivojnim sporočilom. V ospredju pripovedi so “mali ljudje”, potisnjeni v grozote vojne, pri čemer pa jih barve uniform ne delijo na dobre in slabe fante. Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali ob reki Soči, vse do Mosta na Soči, kjer nas čaka vožnja z ladjico Lucija po kristalnem Soškem jezeru. Polni lepih vtisov se bomo napotili po dolini reke Soče v smeri Nove Gorice in dan zaključili v prijetnem gostišču na večerji.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, toplo malico za na žlico, vstopnino za muzej 1. Svetovne vojne, vožnja z ladjico Lucija, večerjo.

Možna doplačila: glasba 150-200 eur.


CENA:  53€ (pri udeležbi najmanj 45 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BANJŠKA PLANOTA

MUZEJSKI VLAK IN ISTRA

GORENJSKA – TOP 5

KRONPLATZ – Hotel Pörnbacher (Olang)

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si