SEVERNI CIPER

OD 685 EUR

4 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

Ciper

Ciper je znan tudi po številnih skritih kotičkih in čudovitih plažah.

Ciper je znan tudi po številnih skritih kotičkih in čudovitih plažah. Nujno potrebno je okusiti tudi njihovo bogato kulinariko saj Ciper velja za središče mediteranske kuhinje. Med bolj znane in turistično izpostavljene lokacije pa zagotovo spadajo tudi Pristanišče Paphos, slano jezero Larnaka, rojstni kraj Afrodite Phassouri in zaliv Polis. Zagotovo pa boste na Cipru našli še marsikaj zanimivega.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 685 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – ERCAN – NIKOZIJA – KYRENIA:

Zbirališče potnikov in vožnja z avtobusom na letališče Jožeta Pučnika. Polet letala proti Cipru ob 09.10h preko Istanbula in pristanek ob 15.15h. Prevoz iz letališča in vožnja v prestolnico Nikozija. Ogledali si bomo zeleno oziroma Atilovo črto, ki deli mesto na turški in grški del. Nadaljevanje poti proti staremu obzidju, Samanbahce hišami, nekdanji prostor za gojenje sadja in zelenjave za prebivalce  znotraj obzidja, ogled gotske katedrale Sv. Sofije (današnje mošeje Selimiye), pokrito tržnico Grand Baazar in eno najlepših zgodovinskih stavb na Cipru – Buyuk Han, ki je bila zgrajena v 16. stoletju. Vožnja v  obalni hotel 4* v Kyrenio, večerja in prenočevanje.

2. DAN: KYRENIA – SALAMIS – FAMAGUSTA – VAROSHA – CIPRŠKI VEČER:

Po zajtrku v hotelu sledi izlet okoli 8.00 ure po severnem delu Cipra, ki je pod turško oblastjo. Obiskali bomo samostan Sv. Barnabasa, ki je znan predvsem po ¨sobi ikon¨ in skok v arheološki muzej. Na ogledu boste imeli možnost videti tudi grobnico sv. Barnabasa. Pot nas bo vodila proti Salamisu. Obiskali bomo ostanke antičnega kraljestvo Salamis, kjer je na ogled arheološki park: obnovljeni amfiteater, veličastni stebri nekdanjega templja in marmorni kipi. V antičnih časih je bil kraj trgovsko najbolj pomembna kraljevina na otoku. Vmes se bomo ustavili na kosilu. Z ogledi bomo nadaljevali v Famagusti, ki se ponaša s srednjeveško arhitekturo. Famagusta je področje na vzhodni obali otoka in se ponaša z dolgimi peščenimi plažami s kristalno čistim morjem. Samo mesto je bogato z znamenitostmi, med katerimi pritegne največ pozornosti srednjeveško obzidje z Othellovim stolpom, ki naj bi predstavljalo tudi eno izmed osrednjih prizorišč znane Shakespearove tragedije. Pravo umetniško delo so tudi Morska vrata (Porta del Mare), ki so jih naredili po nasvetih Leonarda da Vincija.  Sprehod skozi mesto in ogled znamenitosti. Za konec bomo obiskali še ¨mesto duhov¨ Varosha, ki je bilo nekdaj poseljeno, sodobno mesto, po turški okupaciji 1974, pa so vsi prebivalci mesto zapustili.  Vrnitev v hotel, kratka osvežitev. Odpeljali se bomo v značilno  restavracijo, kjer nam bodo postregli najprej nekaj ¨mez¨- predjedi, ki jim bo sledila večerja. Zabavali se bomo ob glasbi, ob plesu trebušnih plesalk in folklore. Vrnitev v hotel okoli polnoči. Prenočevanje.

3. DAN: KYRENIA – IZLET Z LADJICO - KYRENIA:

Po zajtrku ob 09.00h se bomo odpravili na izlet z ladjico ob obali Kirenskega morja.  Izpluli bomo iz živahnega pristanišča in občudovali lepote otoka še iz morske strani.  Med plovbo se bomo ustavili za osvežilno kopanje. Okoli poldneva bomo vrgli sidro ter se lahko še enkrat osvežili, preden nam postrežejo s samopostrežnim kosilom. Popoldan sledi plovba nazaj v pristanišče. Vrnitev v hotel okoli 17.00 ure.  Prosto popoldne za kopanje, raziskovanje Kyrenije ali obisk kakšnega bara. Večerja v hotelu in prenočevanje.

4. DAN: ERCAN – SLOVENIJA:

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče Ercan. Polet letala v smeri Istanbula ob 08.35h. Pristanek ob 10.15h in nadaljevanje leta ob 17.50h. Vmesni čas lahko izkoristite za zadnje nakupe v enem boljših duty free shopov na letališču Ataturk. Pristanek v Ljubljani ob 19.20h. Prevoz iz letališča.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na letališče in nazaj, letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ercan – Istanbul – Ljubljana, letališke takse, spremstvo vodnika, namestitev v hotelu 4* v dvoposteljne sobe s polpenzionom, vse prevoze na destinaciji, ogled Nikozije, celodnevni izlet Famagusta in Salamis s kosilom in vključeno vstopnino v muzej, turški večer z večerjo, glasbo, trebušnimi plesalkami in folkloro, izlet z ladjico s samopostrežnim kosilom, zavarovanje Coris z asistenco v tujini.

CENA: od 685€ (pri udeležbi najmanj 40 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

NOČNO SANKANJE

OGLEJ IN GRADEŽ

ZAGREB DRUGAČE

VINSKA FONTANA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si