DANSKA PRAVLJICA

OD 639 EUR (pri udeležbi minimalno 45 potnikov)

3 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

DANSKA

 

PROGRAM POTOVANJA

1.DAN: SLOVENIJA – KOPENHAGEN
Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja na letališče v Ljubljani. Po pristanku  nas bo že čakal avtobus in odpravili se bomo na ogled srca mesta, mimo vrtov Tivoli, trga pred Mestno hišo, Gliptoteke, Narodnega muzeja čez kanal do palače Christiansborg, kjer domuje danski parlament. Videli bomo tudi najstarejšo kraljevo borzo ter obiskali znamenito »peš cono« Stroget. Prečkali bomo Nyhavn, kjer se tarejo taverne in izdelovalci tatoojev, včasih zbirališče mornarjev, danes pa vseh, ki so željni doživeti utrip mesta. Peljali se bomo mimo palače Amalienborg, zimske kraljeve rezidence ter Gefion fontane. Pri zelo obiskani Morski deklici, ki je navdihnila Hansa Christiana Andersena, bomo naredili postanek za fotografiranje. Nadaljevali bomo z ogledom Rosenborga, ki hrani kraljičine dragulje krono. Popoldan bomo obiskali informativni center pivovarne Carlsberg, ki se razprostira na griču Copenhagen’s Valby Bakke v stavbi nekdanje pivovarne, ki jo je ustanovil J.C. Jacobsen leta 1847. Na ogled je tudi največja zbirka neodprtih steklenic piva na svetu. Po ogledu se boste lahko osvežili s pivom (vključeni 2 pivi ali 2 brezalkoholni pijači). Vožnja v hotel in namestitev ter prosto nekaj časa za osvežitev. Večerja v hotelu in prenočevanje.

2. DAN: ROSKILDE VIKING IZLET

Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali proti jugu v podeželsko območje Roskilde, ki leži ob Roskilde fjordu. V srednjem veku je bilo tukaj središče dogajanja in takrat je nastala tudi katedrala, kjer so pokopani danski kralji in kraljice. Cerkev je na seznamu UNESCA in je vredna našega ogleda. Nadaljevali bomo z obiskom muzeja Vikingov, kjer je na ogled pet ladij, najdenih na dnu Roskilde fjorda. Ogledali si bomo kratek film in obiskali muzej. Kasneje bomo pozornost namenili delavnicam, kjer mojstri izdelujejo razno orodje in plovila s tehniko, ki so jo uporabljali predniki. Vrnitev v Kopenhagen in obisk botaničnega vrta, ki je bil ustanovljen že davnega leta 1600. V njem raste kar 13000 vrst rastlin iz Danske, centralne in severne Evrope. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. DAN: ZEALAND – FREDRIKBORG – KRONBORG – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo ob 10.00 uri odpravili proti severu v Zealand. Na izletu bomo obiskali najprej grad Frederiksborg, ki je največji renesančni grad v Skandinaviji. Grad je dal zgraditi kralj Kristjan IV. v zgodnjih letih 17. stoletja. V njem je danes muzej, ki pripoveduje zgodbe iz 500 – letne zgodovine Danske. Sledi vožnja do palače Fredensborg, ki je letna rezidenca kraljeve družine in jo obkroža čudovit park in jezero Esrum. Pot nas bo vodila v Kronborg, ki je najbolj poznan po Shakespearovem Hamletu. Grad je bil zgrajen v 16. stoletju ob morju, nasproti Švedske. V kolikor bi Dansko ogrožala nevarnost, se bo po legendi Hamlet vrnil in bil bitko! Okoli 16.00 ure vrnitev v središče mesta in nekaj časa prosto za zadnje nakupe ali kosilo na najdaljši ulici za pešce v Evropi Strøget, nato pa vožnja na letališče. Polet letala v smeri Ljubljane . Avtobusni prevoz proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 639  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA: 639€ (pri udeležbi minimalno 45 oseb )

CENA VKLJUČUJE:

– prevoz z avtobusom do letališča J. Pučnika in nazaj

– strokovno vodenje potovanja,

– polet letala iz Ljubljane do Kopenhagna in nazaj,

– vse prevoze na destinaciji

– 2 x prenočevanje v hotelu 3* z zajtrkom,

– 2 x večerjo v hotelu,

– vstopnino v Carlsberg,

– vstopnino v Viking muzej,

– vstopnino v Roskilde katedralo,

– vstopnino v Fredrikborg grad,

– plovbo z ladjico po kanalih,

– zavarovanje z asistenco v tujini Coris.

MOŽNA DOPLAČILA: zavarovanje rizika odpovedi potovanja, enoposteljna soba pd 110€, večerja v restavraciji od 25€.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BEOGRAD IN ZOO

BRATISLAVA IN DUNAJ

TRST in GRAD DEVIN

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si