DOLENJSKA – DEŽELA KOZOLCEV

 

Pravijo, da je Gadova peč zibelka Cvička in tudi pesem prepeva: »Tja v Gadovo peč sem šel pit tisto reč«. Gadova peč se s svojo nadmorsko višino 353 m dviguje med Stojanskim vrhom in Vinjim vrhom ter vse do Vrhovske vasi. Obogatena je s hrami, zidanicami in seveda prečudovito vinsko trto. V tej slikoviti gorici se razprostirajo vinogradi na pobočjih Grublje, Jugovec, Belinje, Penuže, Razkrižje in Topolova draga.

 

 

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa. Pot nas bo vodila mimo Podčetrtke in Brežic na Dolenjsko. Najprej bomo obiskali domačijo, kjer meljejo moko iz ekološko pridelanih žit. Prijazna gospodinja nam bo predstavila kako vzgajajo žito in kako pridejo do zdrave moke. Tukaj boste imeli priložnost kupiti moko, zdrob, kašo… Po ogledu in predstavitvi peke »sončnice« bomo nadaljevali vožnjo v ¨Deželo kozolcev¨. Muzej se razprostira na 2,5 ha urejenih površin in ima 1 km dolgo mrežo sprehajalnih poti. V muzeju je najstarejši »Lukatov toplar« z letnico 1795, kar ga uvršča med najstarejše ohranjene dvojne kozolce pri nas in na svetu. Po ogledu zanimivega muzeja, se bomo odpravili v bližnjo klet, kjer nam bodo pripravili pokušino štirih vzorcev vina s kruhom in sirom. Naš naslednji postanek bo v destilarni in čokoladnici. Izvirni okusi dolenjske destilarne in čokoladnice v objemu kočevskega pragozda, razkrivajo skrivnosti in ustvarjajo vrhunske žgane pijače, likerje pisanih okusov Premium kakovosti in ročno izdelanih čokolad prefinjenih in elegantnih oblik. Predstavili nam bodo njihovo zgodovino ter nam dali v pokušnjo njihove izdelke, kater boste lahko na koncu, po želji, tudi kupili. Polni lepih vtisov se namenimo v zibelko cvička, na Gadovo peč. Pravijo, da se je ravno na tem vinogradniškem območju »rodil« cviček, ki ga danes poznajo tudi izven meja Slovenije. Predstavili nam bodo vinorodni okoliš, prigriznili bomo slano pecivo in spili kozarec cvička (na prostem). Dan bomo strnili na turistični kmetiji, kjer nas bo čakalo okusno domače kosilo.  Počasi se bomo odpravili v smeri proti domu.

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, spremstvo vodnika, obisk kmetije z degustacijo krušnih izdelkov, vstopnino in vodenje za ¨deželo kozolcev¨, degustacijo štirih vzorcev vina s kruhom in sirom, kozarec cvička in pekovsko pecivo na Gadovi peči na prostem, pozno  kosilo.

 

CENA: 49€ (pri udeležbi 40 oseb)

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PAMPEAGO – Sporthotel Pampeago

ALTA BADIA Residenca CASA MILANDURA

ENA ŽLAHTNA ŠTORIJA

SARAJEVO IN BANJA LUKA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si