DOLENJSKA

OD 33 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

PO DOBROTE NA DOLENJSKO

DOLENJSKA

 

Pravijo, da je Gadova peč zibelka Cvička in tudi pesem prepeva: »Tja v Gadovo peč sem šel pit tisto reč«. Gadova peč se s svojo nadmorsko višino 353 m dviguje med Stojanskim vrhom in Vinjim vrhom ter vse do Vrhovske vasi. Obogatena je s hrami, zidanicami in seveda prečudovito vinsko trto. V tej slikoviti gorici se razprostirajo vinogradi na pobočjih Grublje, Jugovec, Belinje, Penuže, Razkrižje in Topolova draga.

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob 7.30 uri. Pot nas bo vodila v smeri Sevnice do Krškega, kjer si bomo ogledali baročno kapucinsko knjižnico. Knjižnica je oblikovana ob treh stenah, četrto steno so redovniki namenili vratom. Ključ je bil 340 let dostopen le redovnikom, po letu 1988 pa je ob spremstvu dostopen tudi obiskovalcem. Del zbirke predstavlja tudi zgodovino speedwaya v Krškem, ki je pri domačinih zelo priljubljen šport. Zdaj bo že čas, da nadaljujemo našo pot. Najprej bomo obiskali domačijo, kjer meljejo moko iz ekološko pridelanih žit. Prijazna gospodinja nam bo predstavila kako vzgajajo žito in kako pridejo do zdrave moke. Tukaj boste imeli priložnost kupiti moko, zdrob, kašo… Po ogledu in predstavitvi peke »sončnice« bomo nadaljevali pot v Novo mesto, kjer bomo obiskali podjetje Krka. Najprej si bomo ogledali kratek film o proizvodnem obratu NATOL, kjer poteka proizvodnja tablet in kapsul. Kasneje si bomo obrat tudi pogledali. Naš naslednji postanek bomo naredili v Gadovi peči, ki je zibelka cvička. Pravijo, da se je ravno na tem vinogradniškem območju »rodil« cviček, ki ga danes poznajo tudi izven meja Slovenije. Predstavili nam bodo vinorodni okoliš, prigriznili bomo slano pecivo in spili kozarec cvička. Popoldan se bomo ustavili še na turistični kmetiji, kjer nas bo čakalo okusno domače kosilo.  Okrepčani in polni lepih vtisov, se bomo počasi odpravili v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  33  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: avtobusni prevoz, spremstvo vodnika, ogled kapucinske knjižnice, obisk kmetije z degustacijo krušnih izdelkov, kozarec cvička in pekovsko pecivo na Gadovi peči, pozno  kosilo.

 

CENA: 33€ (pri udeležbi 40 oseb), 36,50€ (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ERZBERG IN BRATISLAVA

LONDON

BRIONI IN ROVINJ

IZOLA HOTEL DELFIN

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si