EKOLOŠKA VASICA ČADRG

OD 59 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

GORIŠKO

 

EKOLOŠKA VASICA ČADRG

 

TOLMINEC  je narejen po tradicionalnih receptih iz nehomogeniziranega mleka. Svojstven okus mu dajejo klimatsko-geološke razmere planinskih predelov, vrsta govedi in način vzreje živine. Okus je sprva sladek in mlečen, z zorenjem pa postane vedno bolj intenziven in bogat, aromatičen in sladko pikanten z okusom po orehih. Ima gladko, svetlo rumeno naravno skorjo, na prerezu ima redka očesa, velikosti od leče do graha. Zori na lesenih policah v kontroliranih pogoji in je v obliki koluta.

 

PROGRAM POTOVANJA

 

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ter vožnja v smeri Ljubljane, mimo Gorice do Tolmina.  Vmes postanek za jutranjo kavico. Po prihodu si bomo najprej ogledali naravni fenomen, Tolminska korita, ki so nastala počasi z zajedanjem reke v kamen. Krožna pot vodi k sotočju reke Tolminke in reke Zadlaščice ter se vije po koritih Tolminke do najožjega in najglobljega dela, do jame, v kateri je izvir termalne vode. V ozkem delu korit imenovanem Skakalce, je zagozdena trikotna skala, ki po obliki spominja na glavo medveda, zato je dobila ime ” Medvedova glava”. V sklopu tolminskih korit je tudi Zadlaška jama, poznana kot Dantejeva jama, v kateri naj bi italijanski pesnik Dante Alighieri dobil navdih za Pekel v svoji pesnitvi  ¨Božanska komedija¨. Po ogledu nas bo pot vodila preko Hudičevega mostu nad koriti reke Tolminke in po zaviti cesti vse do male vasice Čadrg. Pričakal nas bo prijazen domačin in nam predstavil zgodovino vasice, zanimivosti ter življenje ljudi v gorskem svetu Triglavskega narodnega parka. Po ogledu vasice, bomo obiskali ekološko kmetijo, ki se ukvarja s prirejo kravjega mleka, skute in sira Tolminec. Sledi degustacija mlečnih in suhomesnatih izdelkov, katere boste lahko tudi kupili. Sprehod do razgledne točke Žlejžn, ki nam ponuja prekrasen panoramski pogled na dolino reke Tolminke in na cerkev sv. Duha na Javorci. Dan bomo zaključili na turistični kmetiji s poznim kosilom in degustacijo vina, iz ekološko pridelanega in ročno obranega grozdja. V poznih popoldanskih urah povratek proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  59  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, spremstvo vodnika, poseben  prevoz do vasice Čadrg in nazaj (pri skupini nad 20 oseb), predstavitev vasi, degustacijo sira in suhomesnih dobrot, kosilo in degustacijo vina na turistični kmetiji.


CENA PO OSEBI: 59€ (pri udeležbi najmanj  45 potnikov),  66€ (pri udeležbi najmanj 30 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GARDSKO JEZERO Z OKOLICO

EMILIJA ROMANJA

LONDON: ANGLIJA – SLOVENIJA

POTEPANJE PO DALMACIJI

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si