ERZBERG IN BRATISLAVA

OD 159 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

AVSTRIJA, SLOVAŠKA

ERZBERG IN BRATISLAVA

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: Slovenija - Erzberg – Bratislava:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 06.00 uri. Vožnja v smeri Maribora, Gradca do kamnoloma Erzberg. Obiskali bomo rudnik železove rude s 1300 letno tradicijo in spoznali podzemni labirint rovov, ki so ga ustvarile pridne roke rudarjev. Tukaj je bil nekoč značilen dnevni kop, zato so pobočja hribov spremenjena in oblikovana v terase, danes pa poligon za eno najboljših doživetij v Avstriji. Sledi avanturistična vožnja s posebnim vozilom – Hauly, ki tehta kar 55 ton in sprejme 62 oseb. Vožnja po opuščenih gigantskih rudniških terasah, imenovanih ‘štajerske piramide’, je res neverjetno doživetje. Nato bomo obiskali še muzej pivovarstva Göss z vključeno degustacijo piva. Nadaljevanje vožnje v Bratislavo. Namestitev v hotelu in večerja v pivnici. Prenočevanje.

Print Friendly

2. DAN: Bratislava – Slovenija:

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled srednjeveškega mestnega jedra, nato pa se bomo spustili na glavni trg, se sprehodili mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat do Michaelovega stolpa ter se ustavili pred Mozartovo palačo, kjer je čudežni deček že kot otrok blestel na enem izmed številnih koncertov. Na ogledu bomo obiskali tudi mogočen bratislavski grad, katerega podobo najdemo na slovaškem evro kovancu. Obnovo so končali leta 2011 in danes so v njem na ogled zgodovinske in arheološke zbirke. Dominira na griču od koder je lep razgled na Donavo in mestno jedro. Nato se bomo odpravili v smeri proti domu s postankom v prijetnem gostišču, kjer bomo dan strnili s poznim kosilom. Prihod v večernih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 159 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, parkirnine, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje, vstopnino za rudnik, vožnja s Haulyem, ogled pivovarskega muzeja z degustacijo piva, večerjo v pivnici v Bratislavi z vključenim 1 pivom, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* – Crown Plaza, lokalnega vodnika, kosilo na poti nazaj.

CENA:159(pri udeležbi najmanj 40 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VARAŽDIN

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

DEDIŠČINA ŽIROVNICE

BANJA LUKA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si