FILIPINI

 

Prijaznost, prijateljstvo, navezanost na družino, vera in gostoljubnost so značilne poteze Filipincev. Odlikuje jih raznolikost in povezanost: Ilocanos na severu so żivahni in poslovni, Tagalogi iz osrednjega predela delavni, južni Visayani pa ljubitelji ugodja. Pridružite se nam na potovanju, kjer boste poleg Manile in vulkana Pinatubo obiskali na otoka Palawan in Bohol, ki predstavljata raj za ljubitelje neokrnjene narave in prekrasnih plaž.

 

 

 

 

 


Osnovni podatki o potovanju

 

Datumi odhodov: 20.1., 10.3., 22.4.
Čas potovanja: 13 dni / 10 noči
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 15
Številka produkta: 83241
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 

 • 40 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije.

 

NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

 

pri udeležbi najmanj 20 oseb – 2.459 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 2.759 EUR

 

VRHUNCI POTOVANJA: prestolnica Manila, raziskovanje jame Tabon na Palawanu, vožnja s čolnom po podzemski reki, zeleni otok Bohol z bogatimi koralnimi grebeni in živahnim podvodnim svetom s pripadajočim otoku Panglao

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–MANILA / obroki na letalu
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali prevoz iz Ljubljane na enega okoliških letališč in jutranji let na eno evropskih letališč. Nadaljevanje poleta v Azijo.

 

2. dan: MANILA / večerja
Pristanek v Manili in prevoz do hotela. Nastanitev in po krajšem počitku ogled mesta: park Rizal s spomenikom narodnemu heroju dr. Joseju Rizalu, ograjeno mesto s špansko trdnjavo Santiago, kjer je svoje zadnje dni pred usmrtitvijo v ujetništvu preživel dr. Rizal in napisal pesem »Mi Último Adiós«, baročna cerkev San Augustin pod zaščito UNESCA, moderni poslovni center Makati, reka Pasing, kitajska četrt, univerza. Večerja in prenočevanje.

 

3. dan: MANILA–PINATUBO–MANILA / zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja do aktivnega vulkana Pinatubo. S terenskimi vozili se boste odpravili do roba vulkanskega kratererja, ki ga danes prekriva jezero s kristalno čisto vodo. Sprehod ob robu kraterja the popoldanski povratek nazaj v Manilo.

 

4. dan: MANILA–PUERTO PRINCESA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let na jug, na otok Palawan v glavno mesto Puerto Princesa. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Puerto Princesa je priljubljena popotniška točka s urejenimi hoteli, njihove restavracije z morsko hrano pa vabijo tako popotnike kot domačine. Velja za najčistejše in najbolj zeleno mesto države ter je center eko turizma na Filipinih, obenem pa tudi trgovsko, komercialno in industrijsko središče.

 

5. dan: PUERTO PRINCESA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vas čaka poldnevni ogled mesta: urejeno sprehajališče Baywalk ob obali, čudovita gotska katedrala Brezmadežnega spočetja, Plaza Cuartel – sedež ameriške in filipinske vojske iz 2. sv. Vojne, Inštitut za zaščito živali s krokodili in drugimi ogroženimi živalmi, ranč Mitra s konji, razgledna točka Baker’s Hill in center tkanja Binuatan, za konec pa še trgovina s spominki. Tik pred mrakom se boste s čolnom zapeljali do gozda mangrov ob reki Sicsican in Iwahig. Večerno vzdušje bo pred vami razsvetiilo na tisoče kresničk, kar bo še potrdilo čarobnost otoka. Prenočevanje.

 

6. dan: PUERTO PRINCESA / zajtrk
Zajtrk in nato dan namenjen raziskovanju jam Tabon. Jamski sistem obsega 29 raziskanih jam,od tega jih je 7 odprtih za javnost. Ogledali si boste jamo Tabon, kjer so leta 1962 odkrili ostanke »človeka Tabon« – enega najstarejših človeških ostankov na Filipinih, starega več kot 20.000 let. Poleg so našli še pogrebne žare, različne vrste nakita, kamnito orodje, živalske kosti in človeške fosile, stare 47.000 let. Jama Igang je ena najdaljših v kompleksu, njen notranji vhod prestavljajo velike rjavo-zelene skulpture po prepričanju nekaterih podobe ogrožene vrste azijskih slonov. Po končanem ogledu vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

7. dan: PUERTO PRINCESA–SABANG–PUERTO PRINCESA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja pribl. 80 km severno iz mesta do podzemne reke, ki je del narodnega parka Sabang – zaščiteni del Filipinov, ob gorski verigi Saint Paul na zahodni obali otoka. Iz mesta Sabang se boste s čolnom odpeljali do podzemne reke, ki ustvarja zapeljive slapove. Pred kratkim so odkrili jamsko kupolo 300 m nad reko, neverjetne skalnate formacije v katerih domujejo veliki netopirji, številne rečne kanale, nenavedne živalui,… Konec januarja 2012 je bila podzemska reka izbrana za enega od 7 novih čudes narave. Po ogledu vožnja nazaj v Puerto Princeso in prenočevanje.

 

8. dan: PUERTO PRINCESA – TAGBILARAN/BOHOL / zajtrk
Zajtrk. Prevoz do letališča in polet proti zelenem otoku Bohol v mestu Tagbilaran. Otok Bohol je del otoške skupine Visayas in velja za enega od najbolj priljubljenih filipinskih otokov. Čokoladni hribčki, opice tarzierke – najmanjši primati na svetu, zavetišča za metulje, opazovanje delfinov in rajske peščene plaže zaznamujejo ta otok. Po pristanku vas čaka vožnja do vašega hotela ob morju. Na sosednjem otoku Panglao, ki je z mostom povezan z Boholom, boste imeli priložnost uživati v turkiznih barvah morja in belih peščenih plažah. Obiskali boste Alona beach, ki je najbolj znana plaža na tem delu otoka. Prenočevanje.

 

9. – 11. dan: BOHOL / zajtrk
Zajtrk. Dnevi namenjeni za samostojno raziskovanje otoka in poležavanje, plavanje, sončenje, snorklanje … Za doplačilo se boste lahko udeležili katerega izmed dodatnih izletov: Čokoladni hribčki in vožnja po reki Loboc: celodnevni izlet, ki je kombinacija narave in pustolovščine. Na poti do čokoladnih hribčkov boste obiskali katoliško cerkev Baclayon. Vmesni postanek za ogled najmanjše opice na svetu, ki je manjša od človeške dlani. Vožnja z ladjico po reki Loboc in kosilo na ladji ob resnično sproščujoči pokrajini.Adrenalinski park: Pustolovski park na Boholu vas vabi, da premagate vse svoje strahove in uživate v pustolovšini s pogledom na čokoladnih hribčkov. Ponuja več kot 20 vznemirljivih aktivnostih, primernih za odrasle in otroke. Če bo čas omogočal ogledali si boste tudi najmanjšo opico na svetu.

 

12. dan: BOHOL–MANILA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Manilo in naprej v Evropo.

 

13. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč in polet v Ljubljano ali na bližnje letališče in od tam prevoz do Ljubljane.

 


V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • dodatek za gorivo
 • lokalni prevozi po programu
 • ogledi po programu
 • prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelih 3–4* z zajtrki
 • angleško govoreči lokalni vodnik
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

 

Cena ne vključuje

 

 • dodatnih obrokov
 • napitnin
 • prenosa prtljage
 • storitev po osebnih naročilih

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 300,00 EUR/osebo

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • adrenalinski park 65,00 EUR/osebo
 • čokoladni hribčki 70,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 550,00 EUR/osebo

 

Opomba
 • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa
 • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča organiziran avtobusni prevoz
 • ob prijavi potrebujemo kopijo vašega potnega lista
 • ceno za odhod 25.12.2017 bomo objavili naknadno

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ARABBA – Hotel Mesdi

MUZEJSKI VLAK IN BRDA

KRK IN GOLI OTOK

PET DEŽEL

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si