GORENJSKA - TOP 5

OD 79 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

GORENJSKA

 

GORENJKA – BLED – PRI JOŽOVCU

 

Zahodni del Slovenije se ponaša z visokimi vrhovi in tudi našim najvišjih vrhom Triglavom. V osrčju Gorenjske, v okolici Kekčeve dežele,  so ohranjeni številni tradicionalni običaji, poleg planšarij in kmečkih hiš, so na voljo urejeni hoteli, penzioni ter zgodovinske stavbe in gradovi, ki vedno znova privabljajo številne obiskovalce!

 

 


 

 

PROGRAM POTOVANJA: 7.10.2017

 

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 6.00 uri in vožnja v smeri Kranja s postankom za jutranjo kavo. Ustavili se bomo na kmetiji, kjer nam bodo pripravili domači zajtrk. Ukvarjajo se z mlečno živinorejo, zato boste našli na mizi razne sire, skutne namaze, bučno rolado, sir s poprom, jogurte, sadno skuto, tudi suhe salame, pečenko, maslo in seveda domači sok. Predstavili nam bodo svojo kmetijo lahko pa boste tudi kaj kupili za domov. Naslednji postanek bomo naredili v Lescah, kjer bomo obiskali edino tovarno čokolade pri nas in njihovo prodajalno čokolade Gorenjka. Za nas bodo pripravili degustacijo sladkih pregreh in tudi njihova trgovina je dobro založena. Pot bomo nadaljevali v osrčje Gorenjske. Po prihodu na Bled nas bodo že čakali pletnarji. Vkrcali se bomo v to tradicionalno plovilo, katerega izvor sega v leto 1590. Pletna se poganja stoje z dvema vesloma. Med prijetno plovbo do Blejskega otoka, boste lahko naredili marsikatero lepo fotografijo, saj je iz jezera čudovit razgled na Blejski grad, na Blejski otok, okoliške vile in neokrnjeno naravo. Po prihodu na otok boste imeli nekaj časa na voljo za oglede. Vstopnina za cerkvico Matere božje je 5,50€. Počasi se bomo vrnili nazaj in zavili v slaščičarno, kjer se bomo posladkali z blejsko  kremšnito. Nato se bomo napotili v Blejski vintgar, ki je 1,6 km dolga soteska, zarezana med veličastnimi navpičnimi stenami hribov, krasi pa jo reka Radovna s slapovi, tolmuni in brzicami. Čez sotesko je po lesenih mostovih in galerijah speljana pešpot, ki se zaključi z mogočnim 13 m visokim rečnim slapom Šum. Videli bomo drasli, ki jih voda brez pomoči človeške roke izdolbe v kamen. Po zanimivem sprehodu bomo Bled zapustili in se odpravili k Jožovcu, ki jo še vedno vodi glasbena skupina Avsenik in deluje že od 1865. leta. Domača gostilna je hkrati rojstna hiša Slavka Avsenika. Postregli nam bodo z večerjo, zraven pa nam bo harmonikaš zaigral nekaj lepih melodij. Povratek v smeri proti domu.

 

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  79 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, zajtrk (siri, namazi, jogurti, sok, salame,…), obisk prodajalne Gorenjka z degustacijo, vožnjo s pletno na Blejski otok in nazaj, kremšnito na Bledu, vstopnino za Blejski vintgar, večerjo pri Jožovcu in glasbo (harmonikaš 2 uri).

 

CENA IZLETA: 79€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

 

DOPLAČILA PO ŽELJI: vstopnina za cerkvico na Blejskem otoku 6€, ansambel pri Jožovcu 700€ za 2 uri, 1500€ za 4 ure.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

TENERIFE

PORTOROŽ LIFECLASS HOTELI

KORNATI Z LADJICO

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si