GRADEC IN HERBERSTEIN

OD 51 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2016

ODHODI

AVSTRIJA

GRADEC IN HERBERSTEIN

GRADEC IN HERBERSTEIN

Zgodovinski center Gradca je eden od najbolje ohranjenih mestnih središč v Centralni Evropi, zaradi česar ga je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Zanj je značilno harmonično zlitje tipičnih hiš iz različnih obdobij  in sodobnih arhitekturnih posebnosti.

PROGRAM POTOVANJA

Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred dogovorjenega mesta  in vožnja v smeri Šentilja ter nadaljevanje poti s postankom za jutranjo kavico. Peljali se bomo mimo Gradca v dolino reke Feistritz (Bistrica). Tu si je pred 700 leti družina Herberstein začela graditi svoje mogočno domovanje. Stoletja je pridobivala na pomembnosti, vplivnosti in bogastvu. Zasadili so čudovit vrt, uredili bogat živalski park. Živali imajo velike življenjske prostore, vrt pa odlikuje tudi možnost opazovanja hranjenja živali. Sprehod skozi živalski vrt, nato pa se bomo namenili v Gradec. Leta 2003 je bilo mesto »kulturna prestolnica Evrope« in takrat so zgradili številne objekte, ki jih lahko še danes občudujemo: most na Muri, Kunsthaus,… Sprehodili se bomo do glavnega trga, si ogledali številne zanimive stavbe na Gosposki ulici ter Deželno hišo, Staro mestno hišo in se povzpeli na Schlossberg z znamenito vzpenjačo, od koder je prekrasen pogled na mesto in okolico. Vožnja v smeri proti domu mimo Griffna, čez mejni prehod Vič, mimo Dravograda, s postankom na Kopah, kjer bomo dan strnili z večerjo in zabavo v  Holcer pubu. Vožnja v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  51  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, vstopnino za Herberstein za živalski vrt ogled Gradca z vključeno vožnjo z vzpenjačo na Schlossberg.

Doplačilo: voden ogled dvorca Herberstein 3,00€ po osebi.

 

CENA: 51€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BANJA LUKA

BUDIMPEŠTA

ARABBA – Hotel Portavescovo

VRŠIČ IN DOLINA SOČE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si