GRAJSKA PRAVLJICA IN LENDAVA

OD 45 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

GRAJSKA PRAVLJICA IN LENDAVA

GRAJSKA PRAVLJICA IN LENDAVA

 

 

Grad zajema danes 18 grajsko opremljenih soban, 13 prostorov, nekoč namenjenih služinčadi, grajsko ječo, ledenico, grajsko kapelo, grajsko dvorišče ter prireditveni prostor s 400 sedišči na gospodarskem dvorišču s pivnico in viteško dvorano. Milan Slavič je restavriral vse kleti, 38 sob je opremljenih s pohištvom, razkošno domovanje pa si je mogoče ogledati vsak konec tedna, ko se vanj preseli grof Maksimiljan Slavič z ožjimi sodelavci.

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov ob dogovorjeni uri in vožnja do Maribora, kjer se bomo ustavili na bližnjem gradu iz 14. stoletja, v katerem so živeli redovni bratje, zaposleni na gospoščini, in pa tudi profesorji kleriki, kateri so tu študirali. Na gradu bomo spoznali pridih srednjeveškega in baročnega, ter meščanskega in plemiškega življenja. Naprej nas bo pot peljala do Svetega Jurija ob Ščavnici, kjer si bomo ogledali eno najstarejših oljarn pri nas, katere tradicija sega v leto 1929. Njihova posebnost so hladno stiskana olja, čokolade različnih okusov, salame in piškoti z bučnimi semeni. Po ogledu sledi degustacija in možen nakup izdelkov. Polni navdušenj se bomo peljali naprej v Lendavo do stolpa Vinarium, ki omogoča razgled v štiri različne države. Po želji se boste proti doplačilu povzpeli nanj, ali pa spili kavo v kavarni. Izlet bomo nadaljevali v središče mesta, kjer nas bo pričakal lokalni vodnik. Sprehodili se bomo po mestu do judovske Sinagoge, ki je ena od dveh v Sloveniji in je spomenik na številčne judovske skupnosti tega območje. Nadaljevali bomo k čebelarju, kjer bomo najprej izvedeli zanimivosti o čebelarjenju, nato pa poizkusili izdelke iz medu. Po ogledu možen nakup. Dan bomo zaključili z večerjo na kmečkem turizmu. Vožnja v smeri prosti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  45  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje in organizacija na poti, ogled in vodenje v graščini s čajem, kavo in vodo, ogled oljarne z degustacijo (razna olja, namaz, pecivo, čokolada), zunanji ogled stolpa Vinarium, ogled sinagoge z lokalnim vodnikom, ogled čebelarstva z degustacijo medenih izdelkov, pozno kosilo na kmečkem turizmu.

 

CENA IZLETA: 45€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb), 49€ (pri udeležbi  najmanj 30 oseb), 55€ (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GLAMPING RESORT LJUBNO

SEVERNI CIPER

PREDBOŽIČNI LINZ

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si