HERCEGOVINA IN DALMACIJA

OD 279 EUR

3 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

ČITLUK - MOSTAR - PELJEŠAC - NERETVA

Pri vhodu na polotok Pelješac se nahaja naselje in pristanišče Ston, ki ima bogato zgodovino, saj je bilo osnovano že davnega leta 1333. Ston oziroma Ston Veli je bil v preteklosti najbolj poznan po svojih solinah, danes pa je to naselje bolj priljubljeno pri turistih, predvsem na račun obale, ki je odlična za kopanje.

 

OPIS PO DNEVIH

1. DAN:  Slovenija – nočna vožnja

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 23.30  ter vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti vse do Vrgorca, kjer zapustimo avtocesto in se napotimo v Bosno in Hercegovino

2. DAN: Međugorje – Čitluk– Mostar – Neum

V jutranjih urah bomo prispeli in si najprej ogledali slapove Kravice, ki padajo v obliki podkve, zato jih imenujejo tudi mala Niagara. Nadaljevanje vožnje do Međugorja. Obiskali bomo etno selo Herceg, ki ga sestavljajo objekti grajeni iz hercegovskega kamna. Sprehodili se bomo skozi  muzej na prostem in se okrepčali z malico (slavonski čobanac). Pot nas bo vodila v Čitluk, ki je poznan po kamnitih vinogradih, ki so pravi dokaz, kako se lahko trda zemlja spremeni v rodovitno oazo z delom pridnih rok. Degustirali bomo 3 vzorce vina s kruhom in sirom ter si ogledali »kameni vinograd«.  Nadaljevanje poti v Mostar. Kamnito mesto je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Sprehodili se bomo po ozki trgovski ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok v hladno vodo v živo. Nekaj prostega časa, nato pa sledi krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu  4*, večerja in prenočevanje.

3. DAN: Neum – Pelješac – Ston – Orebič – Neum

Po zajtrku bomo Neum zapustili in sledi kratka vožnja na polotok Pelješac. Obiskali bomo mest Ston, ki je znano po mogočnem obzidju, ki je nekdaj varovalo kraj pred napadalci, danes pa privablja številne obiskovalce. Ogledali si bomo soline, ki so že v preteklosti prinašale denar Dubrovniški republiki, danes pa zagotavljajo velik del oskrbe prebivalstva z morsko soljo. Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali v Orebič. Tam se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali do Korčule. Starodavno mesto, ki ga še vedno ščiti venec obzidja, skriva mnogo značilnih dalmatinskih ozkih ulic. Sprehod po mestu z ogledom znamenitosti in nekaj prostega časa. Vrnitev z ladjico nazaj na celino. Med se bomo ustavili pri priznanem vinarju. Najprej nam bodo postregli z domačim žganjem, prigriznili bomo pršut, olive, sir, domači kruh izpod peke ter zraven degustirali plavac in beli rukatac. Vožnja v hotel. Dalmatinska večerja in prenočevanje.

4. DAN: Neum – dolina Neretve – Slovenija

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v Vid, ki je v času antike nosil ime Narona. Obiskali bomo arheološki muzej. Po ogledu nas bodo sprejeli prijazni domačini in nam postregli sadje in domače žganje. Po krajši osvežitvi, se bomo podali na plovbo s posebnimi čolni po rokavih, kanalih in pritokih reke Neretve. Oaza zelenila nas bo  obdajala z vseh strani, veliko priložnosti za lepe fotografije, da pa ne bomo lačni, nas bodo pogostili z domačim sirom, pršutom in vinom. Prijetno druženje bomo nadaljevali po vrnitvi v gostišču, kjer nas bo že čakalo kosilo. V popoldanskih urah se bomo poslovili ter nadaljevali pot v smeri proti domu s prihodom v nočnih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 279 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA: 279€  (pri udeležbi 40 oseb)

 

 Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu**** v Neumu, večerjo z dalmatinsko glasbo v hotelu, ogled Kravic, malico v Međugorju, ogled Etno sela, ogled kamnitega vinograda in degustacijo 3 vrst vina, ogled Mostarja, vstopnino za soline, degustacijo 2 vrst vina na Pelješcu s pršutom in sirom, prevoz z ladjico na Korčulo in nazaj, vstopnino za arheološki muzej Narona, fotosafari na Neretvi: aperitiv, vožnjo s trupicami (vino, voda, pršut, sit, domač kruh), kosilo in glasba.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

HIŠA VINA CUK

KRONPLATZ – Hotel Pörnbacher (Olang)

NEW YORK

ADVENT V ZAGREBU

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si