HERCEGOVINA IN DALMACIJA


Pri vhodu na polotok Pelješac se nahaja naselje in pristanišče Ston, ki ima bogato zgodovino, saj je bilo osnovano že davnega leta 1333. Ston oziroma Ston Veli je bil v preteklosti najbolj poznan po svojih solinah, danes pa je to naselje bolj priljubljeno pri turistih, predvsem na račun obale, ki je odlična za kopanje.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija –Konjic – Jablanica – Mostar – Makarska

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 22.00 ter vožnja v smeri Zagreba in naprej do Slavonskega Broda, kjer bomo avtocesto zapustili in se namenili v smeri  Sarajeva in naprej v Konjic. Obiskali bomo Titov bunker, ki se razteza na kar 25.000 kvadratnih metrih, Tito pa je v njem menda gostil visoke goste iz gibanja neuvrščenih. Bunker je imel vse tehnične možnosti za popolno izolacijo od sveta in dejansko bi prebivalci v njem lahko preživeli šest mesecev brez stika z zunanjim svetom. Po ogledu nas bo pot vodila po dolini reke Neretve do Jablanice, kjer se bomo na kratko ustavili za ogled legendarnega porušenega mostu čez reko. Vožnja v Mostar in kosilo v bližnji restavraciji. Prihod v kamnito mesto, ki je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Sprehodili po ozki ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok v hladno vodo ¨v živo¨. Nadaljevanje vožnje v smeri Metkoviča in naprej proti Makarski rivieri. Namestitev v hotelu v Makarski 4*, pozna večerja in prenočevanje.

  1. Makarska – ladjica Brač – Makarska

V jutranjih urah  ob 9.00h se bomo vkrcali na ladjico. Sledi celodnevni izlet na morju. Plovba v smeri Hvara in  enourni postanek v Jelsi. Obmorsko mestece nudi vse kar potrebujejo popotniki. Tgovinice, tržnico, pristanišče, restavracije, kavarne in park. Sredi glavnega trga stoji vodnjak, kjer je izvir pitne vode Slatina, ki so ga prebivalci uporabljali že v antiki. Prosto za kavo.  Nadaljevanje plovbe proti  Bolu na Braču, kjer bomo naredili postanek za kopanje. Med plovbo nam bodo postregli s kosilom (aperitiv, kosilo – vino, sok, voda, riba na žaru, solata, kruh). Otok Brač je z Vidovo goro najvišji otok na Jadranu. Na njej je bil med drugo svetovno vojno ubit sin britanskega premiera Winstona Churchilla, ko je kot zavezniški vojak pomagal domačim partizanom. Znamenita plaža Zlatni rat je peščeni rt. Po svoji obliki je edinstveni fenomen, ki se kot ¨jezik¨ premika, včasih na eno, včasih na drugo stran, odvisno od tega kako piha veter in kako udarjajo valovi.  Povratek v Makarsko okoli 18.00 ure. Večerja v hotelu in prenočevanje.

  1. DAN: Makarska – Drniš – Celje

Po zajtrku sledi vožnja v smeri Šibenika in naprej do Drniša. Vožnja v bližnjo Etno vas, kjer nas bodo pričakali z aperitivom. Nato si bomo ogledali avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Med ogledom se bomo nasmejali in na zanimiv način izvedeli, kako so živeli nekdaj ljudje v dalmatinski Zagori. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom (2 voznika), strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu v Makarski 4*, 2 x polpenzion, vstopnina za Titov bunker, ogled Mostarja, kosilo v Mostarju, celodnevni izlet z ladjo na Hvar in Brač s fish piknikom in pijačo pri kosilu, ogled Etno vasi, degustacija pršuta, vina in kosilo.


CENA: 285€  (pri udeležbi 35 oseb), 275€ (pri udeležbi 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BLATNO JEZERO

BREŽE IN CELOVEC

OD AMSTERDAMA DO SAVONE

VERONA IN SIRMIONE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si