HERCEGOVINA IN PELJEŠAC ZA VINARJE

OD 139 EUR

2 dni

TRAJANJE

2017

ODHODI

BOSNA IN HERCEGOVINA

PELJEŠAC

HERCEGOVINA IN PELJEŠAC ZA VINARJE

 

Pri vhodu na polotok Pelješac se nahaja naselje in pristanišče Ston, ki ima bogato zgodovino, saj je bilo osnovano že davnega leta 1333. Ston oziroma Ston Veli je bil v preteklosti najbolj poznan po svojih solinah, danes pa je to naselje bolj priljubljeno pri turistih, predvsem na račun obale, ki je odlična za kopanje.

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – MEĐUGORJE – ČITLUK– MOSTAR - NEUM

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 00.00  in vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti vse do mejnega prehoda z Bosno in Hercegovino. Najprej si bomo ogledali slapove Kravice, ki padajo v obliki podkve, zato jih imenujejo tudi mala Niagara. Nadaljevanje vožnje do Međugorja. Obiskali bomo etno selo Herceg. Sprehodili se bomo čez muzej na prostem in se okrepčali z malico ( čobanac). Pot nas bo vodila v Čitluk, ki je poznan po kamnitih vinogradih, ki so pravi dokaz, kako se lahko trda zemlja spremeni v rodovitno oazo z delom pridnih rok. Degustirali bomo 3 vzorce vina s kruhom in sirom ter si ogledali vinograd.  Nadaljevanje poti v Mostar. Kamnito mesto je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Sprehodili se bomo po ozki trgovski ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok v hladno vodo v živo. Nekaj prostega časa, nato pa sledi krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2.DAN: NEUM – PELJEŠAC - STON - SLOVENIJA

Po zajtrku bomo Neum zapustili in sledi kratka vožnja na polotok Pelješac. Obiskali bomo priznanega vinarja in oljarja. Najprej nam bodo postregli z domačim žganjem, prigriznili bomo pršut, olive, sir, domači kruh izpod peke ter zraven degustirali  pelješko vino. Po ogledu in degustaciji sledi obisk mesta Ston. Nekaj časa prosto za kakšno kavo. Preden zapustimo Pelješac bomo imeli še kosilo, nato pa nas čaka pot v smeri proti domu.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 139 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA: 139€  (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu*** v Neumu, večerjo v hotelu, malico v Etno selu, ogled kamnitega vinograda in degustacijo 3 vrst vina, voden ogled Mostarja, degustacija vina na Pelješcu s pršutom in sirom, kosilo.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

MAJORKA

ALTA BADIA Residenca CASA MILANDURA

EMILIJA ROMANJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si