PRAVLJIČNA JUŽNA INDIJA

 

Od slikovite bujne vegetacije do veličastnih hindujskih templjev spoznajte najlepše pravljične podobe južne Indije.


 


Osnovni podatki o potovanju

 

Datumi odhodov: 25.11., 17.2., 21.4.
Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše število potnikov: 10
Vizum: indijskiŠtevilka produkta: 15450
Prevoz: letalo

 


NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb – 1.695 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 1.985 EUR

 


 

VRHUNCI POTOVANJA: čudoviti hindujski templji, neokrnjena narava, neverjetni in slikoviti rečni kanali od Allepiyja do Kottajama itd. Razvajanje za vaše telo, dušo, um in čute v centru ajurvede.

 


 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–CHENNAI/MADRAS
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega od evropskih letališč v Chennai (Madras).

 

2. dan: CHENNAI (MADRAS)–MAHABALIPURAM / večerja
Zjutraj pristanek v mestu Chennai (Madras), glavnem mestu indijske države Tamil Nadu, ki leži na obali Coromandel v Bengalskem zalivu. Krajši ogled mesta in vožnja do Mahabalipurama – »mesta sedmih pagod«. Tam si boste ogledali znane templje »Five Rathas«, ki so odličen primer zgodnje dravidske arhitekture iz 7. st., imenovane po junakih iz Mahabharate. Obalni tempelj velja za največkrat fotografirani tempelj v Mahabalipuramu. Obiskali boste tempelj boga Ganeša s slonjo glavo in relief Arjune. Pozno popoldne prosto za sprehod ob Bengalskem morju in počitek. Večerja in prenočevanje.

 

3. dan: MAHABALIPURAM–AUROVILLE–PONDICHERRY–TANJORE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja ob obali Bengalskega zaliva do mesta Pondicherry, kjer boste začutili pridih francoske kolonialne oblasti. Vožnja v nekaj kilometrov oddaljeni Auroville in ogled svetovno znanega utopičnega mesta, ki je nastal po ideji Šri Aurobinde in Matere. Popotnika navduši pogled na zlato, v soncu bleščečo se kupolo dvorane za meditacijo. Po ogledu vožnja v Tanjore. Prihod v poznih popoldanskih urah, prevoz do hotela. Večerja in prenočevanje.

 

4. dan: TANJORE–TIRUCIRAPALI–MADURAJ / zajtrk, večerja
Zajtrk in ogled mesta Tanjore, ki slovi po izjemnem templju s 70 ton težko kupolo. Občudovali boste mojstrske poslikave, ki krasijo stene tempeljskega dvorišča, velik monolitni kip Nandija, zunanje krasitve templja – mojstrovine v kamnu. Ogled knjižnice Sarawathi Mahal in kraljevske palače. Vožnja do Maduraja, na poti postanek v Tirucirapaliju in krajši ogled mesta, ki ga obkrožajo riževa polja in idilične vasice. Povzpeli se boste na 83-metrov visok skalni tempelj. Najbolj zanimiv del Tirucirapalija je obisk tempeljskega kompleksa Srirangam na otoku reke Kaveri. Nadaljevanje vožnje do Maduraja, ki leži v srcu tamilske dežele. To najstarejše južno indijsko mesto je še danes eno najživahnejših mest v tem delu sveta zaradi pisanih trgovin, bazarjev, templjev in številnih romarjev. Pozno popoldne ogled veličastnega templja Menakši, ki je najmogočnejši primer dravidske arhitekture in kiparstva. Prevzeli vas bodo slikoviti gopurami in tudi do 50 m visoki stolpi, ki vodijo v svetišče – mesto v malem. Dvorane za obrede, bivališča za božanstva in vrvež vernikov, ki darujejo svojim bogovom, ostanejo obiskovalcu za vedno v spominu. Večerja in prenočevanje.

 

5. dan: MADURAJ–PERIYAR / zajtrk, večerja
Po zajtrku še ogled mesta in vožnja do narodnega parka Peruiyar, v pogorju Zahodnih Ghatov. To je 800 km2 velik rezervat, bogat s pticami in zanimivo vegetacijo. Ogled vrtov začimb. Pot v Kardamonsko hribovje med številne nasade čaja, kave, kavčuka in kardamoma. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

6. dan: PERIYAR–ALLEPEY / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja do Allepeyja, kjer se pričnejo kanali, ki povezujejo morje z jezerom Vembanad. Po kanalih plujejo številni čolni, ki se jim boste pridružili – da se naužijete idiličnih pogledov vaškega življenja, bujne vegetacije in spoznate, da je ravno ta predel eden najlepših v južni Indiji. Nastanitev v enem izmed obalnih hotelskih resortov in uživanje v Indijskem oceanu. Večerja in prenočevanje.

 

7. dan: MARARIKULAM-COCHIN-MARARIKULAM-KERALA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Cochinu in ogled mesta s številnimi otočki, ki je najstarejša evropska naselbina v Indiji. Port Cochin je eno največjih indijskih pristanišč na obali države Kerala. V mestu je pokopan tudi Vasco da Gama. Ogledali si boste tudi zanimive freske v palači Matačeri in sinagogo. Zanimivo se je sprehoditi ob kitajskih ribiških mrežah ob obali in pogledati ribjo tržnico. Ogled zanimivih plesov katakali. Navdušijo tako barvite maske in kostumi plesalcev kot zanimive zgodbe iz Mahabharate in Ramajane. Povratek nazaj v Mararikulam. Večerja in prenočevanje.

 

8. dan: MARARIKULAM/ KERALA / zajtrk, večerja
Dan, namenjen spoznavanju ajurvede, počitku ali uživanju na plaži. Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je danes vse bolj razširjena tudi v zahodnem svetu. Obisk enega od priznanih centrov ajurvede v Kerali. Z doplačilom si lahko izberete tudi katerega izmed tretmajev, masaž ali se prepustite rokam ajurvedskih zdravilcev.

 

9. dan: MARARIKULAM-COCHIN COCHIN–LJUBLJANA
Zajtrk in prevoz na letališče. Odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani.

 


 


V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi v Indiji po programu
 • hotelske in gostinske storitve v hotelih 3/4* po programu (v dvoposteljnih sobah)
 • ogledi po programu z vstopninami
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

 

Cena ne vključuje

 

 • postavk, ki so navedene v doplačilih
 • storitve po osebnih naročilih
 • napitnin

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo

 

Na kraju samem:

 

 • napitnine pribl. 40 EUR

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 370,00 EUR/osebo
 • indijski vizum 65,00 EUR/osebo

 

Opomba
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ARABBA – Hotel Portavescovo

KRK IN GOLI OTOK

BEOGRAD IN ZOO

BREŽE IN CELOVEC

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si