PREDBOŽIČNI IZLET V AVSTRIJO IN SLOVAŠKO

OD 119 EUR

2 dni

TRAJANJE

2017

ODHODI

AVSTRIJA, SLOVAŠKA

POTOVANJE

PREDBOŽIČNI IZLET V AVSTRIJO IN SLOVAŠKO

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: 10.12.2016 Celje – Seegrotte – Schloss Hunyadi – Červeny Kamen – Trnava

Odhod avtobusa ob 6.00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti mimo Maribora, čez mejni prehod Šentilj mimo Gradca do Hinterbrühla. Obiskali bomo podzemno zanimivost. Bilo je leta 1912, ko se je po razstrelitvi v rudniku mavca po rovih z vso mocjo zlilo vec kot 20 milijonov litrov vode. Udor je povzročil nastanek ogromnega podzemnega jezera, danes najvecjega v Evropi. Ogled in vožnja s čolnom po podzemnem jezeru. Naslednji postanek bomo naredili pri dvorcu Hunyadi, kjer je v adventnem času božična tržnica na prostem. Kratek postanek za manjše nakupe. Počasi bomo pot nadaljevali na Slovaško. Postanek za ogled gradu Červeny kamen. Ime je dobil po kamnini, na kateri so postavljeni temelji zidov. Je eden najbolje ohranjenih slovaških renesančnih gradov. Njegovi zametki segajo v 13. stoletje. Leta 1535 je postal last družine Fuggerjev iz Augsburga, bankirjev in finančnikov, ki so posojali denar tudi habsburškim vladarjem. Po ogledu kratka vožnja v Trnavo in namestitev v hotelu 3* in prenočevanje. Po želji večerja v hotelu (doplačilo 10€).

Print Friendly

2. DAN: 11.12.2016: Trnava – Trenčin – Celje

Po zajtrku si bomo ogledali eno najstarejših slovaških mest, z zanimivim mestnim jedrom, ki ga sestavljajo stolnica Sv. Nikolaja, baročna jezuitska cerkev… Sprehod po mestu in zunanji ogledi. Nekaj prostega časa, nato pa vožnja do Trenčina, kjer bomo obiskali mogočni grad nad reko Vah. Zgrajen je bil v 11. stoletju, kot del zunanje obrambne linije pred Madžari. Gre za največji grajski kompleks na Slovaškem. Mesto je povezano z Barbaro Celjsko in njenim možem Sigismundom, v gradu je tudi Barbarina dvorana. Po ogledu vožnja v smeri proti domu z vmesnimi postanki.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 119 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, vse zunanje oglede po programu, obisk podzemne jame in vožnja s čolnom, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljne sobe, zajtrk v hotelu, vstopnini za grad Červeny Kamen in Trenčin.

 

CENA: 129€ (pri udeležbi najmanj 35 oseb), 137€ (pri udeležbi najmanj 30 oseb),

119€ (pri udeležbi najmanj 45 oseb)

Doplačilo: enoposteljna soba 30€, večerja v hotelu 10€.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ADVENT V ZAGREBU

ZIMSKA ZGODBA Z LIPICANCI

DOBRNA HOTEL PARK

ZLATA PRAGA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si