JUŽNA ČEŠKA IN PRAGA

 

Praga je lepo ohranjeno mesto, polno očarljive arhitekture kot so starejše mestne hiše, vijugaste uličice in proslavljeni kulturni spomeniki, kot so Karlov most, Staromestni trg (Staroměstské náměstí), Praški grad… Leta 1992 je bilo zgodovinsko središče mesta, ki se nahaja na 866 ha, uvrščeno na seznam svetovnih kulturnih in naravnih spominkov UNESCO. S svojo lepoto je Praga zares očarljivo mesto. Zato se njeni obiskovalci vanjo praviloma tudi vračajo.

 

 

 

 

 


PROGRAM POTOVANJA: APRIL 2018


 

  1. DAN: SLOVENIJA – ČEŠKE BUDEJOVICE – GRAD HLUBOKA – PRAGA

Odhod izpred dogovorjenega mesta okoli 01.00 ure zjutraj in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prihod  v Češke Budejevice, ki so poznane po pivovarni Budwar, v dopoldanskih urah. Sprehodili se bomo skozi mesto mimo črnega stolpa sv. Mikulaša, na osrednji trg Otokarja Premisla II, okoli katerega se nizajo baročne in renesančne stavbe. Sredi trga kraljuje Samsonova fontana iz 18. stoletja, ki je nekdaj oskrbovala mesto s pitno vodo. Opazili bomo tudi elegantno baročno mesto hišo, ki je nastala po načrtih arhitekta Martinellija ter si ogledali stolnico posvečeno sv. Nikolaju. Nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili v bližnji pravljični grad Hluboka, ki nas po podobi spominja na mogočen angleški windsorski grad. Sobane so razkošno opremljene, na ogled so številni eksponati iz stekla, porcelana, na stenah pa se bohotijo tapiserije. Pod gradom se vijejo obrtniške ulice, s prodajalnami raznih  izdelkov. Odpravili se bomo proti Pragi in obiskali biser arhitekture, ki je nastal po načrtih Jožeta Plečnika. Ogledali si bomo cerkev Srca Jezusovega, ki je bila zgrajena med leti 1929 in 1932. Cerkev je eden najpomembnejših čeških verskih objektov 20. stoletja. Nato se bomo odpravili v praško Novo mesto. Nekdanji okopi so danes priljubljena nakupovalna ulica Na Prikope, zunaj mestnega obzidja pa je eden največjih trgov v mestu, Vaclavov trg, ki je bil prizorišče revolucij (krvave in žametne). Nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili v pivnico, kjer nas bo čakala večerja z značilno češko hrano. Vožnja do hotela, namestitev v sobe in prenočevanje.

 

  1. DAN: PRAGA – SLOVENIJA

Samopostrežni zajtrk v hotelu. Ogled mesta bomo začeli na Hradčanih, ki so pravzaprav ime za ohranjeno srednjeveško mestno jedro, ki se nahaja na vzpetini nad središčem starega dela Prage. Sestavljajo ga katedrala sv. Vita, cerkvi sv. Venceslava in sv. Adalberta ter druge zgodovinsko in kulturno pomembne arhitekturne stvaritve, med njimi mogočen praški grad, pri katerega obnovi je sodeloval tudi slovenski mojster Jože Plečnik. Postanek bomo naredili pred katedralo sv. Vida, v kateri je pokopana kraljica Barbara Celjska. Počasi se bomo sprehodili skozi notranja dvorišča proti Karlovem mostu, na katerem boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Postanek pri Astronomski uri, ki je ena najbolj zapletenih ur, ki so jih kdaj koli naredili. Počakali bomo na ¨sprehod apostolov¨, nato pa nekaj časa prosto. Vožnja v smeri proti domu z vmesnimi postanki. Predviden prihod v poznih večernih urah.


 

CENA: 115€ (pri udeležbi najmanj 90 dijakov+ 6 spremljevalcev do 105 dijakov+7 spremljevalcev)

 


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v hotelu 3* v Pragi v dvo in triposteljnih sobah, samopostrežni zajtrk, vstopnina za grad Hluboka, večerja v pivnici v Pragi z vključeno 1 pijačo (pivo strežejo nad 18 let), lokalni vodnik za ogled Prage, 1 spremljevalca na vsakih 15 dijakov, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.


 

Opomba: za izvedbo programa potrebujemo seznam dijakov s pečatom šole.

 

 

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ROVINJ IN PULA

EMILIJA ROMANJA

GORENJSKA

HIŠA VINA CUK

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si