LEPOTE BAVARSKE

OD 169 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

NEMČIJA

LEPOTE BAVARSKE

 LEPOTE BAVARSKE

Berchtesgaden – Füssen  – Oberammergau

Ludvik II. Bavarski je bil zelo ekscentričen človek. Nekateri trdijo, da je bil nor, drugi, da je bil genij, tretji spet, da je bil le tragična romantična duša. Gradovi, ki jih je zgradil in obubožal bavarsko državno blagajno in povsem potrošil bogastvo svoje družine Wittelsbachov, so danes osrednja turistična znamenitost in prepoznavni znak Bavarske.

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: Slovenija –Berchtesgaden – Linderhof – Oberammergau

Odhod avtobusa ob 05.00 uri izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v Avstrijo mimo Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Prihod v Berchtesgadna v dopoldanskih urah. Pred vstopom v rudnik bo vsak udeleženec dobil zaščitna oblačila in čelado. Temperatura v rudniških rovih je skozi vse leto enaka in znaša +12 °C. Podzemeljska avantura bo trajala približno uro in pol. Izvedeli bomo veliko zanimivosti, se spustili po rudarskih drčah in se peljali po podzemnem slanem jezeru.  Polni lepih vtisov se bomo odpravili v smeri Münchna in naprej v osrčje Bavarske. Obiskali bomo dvorec Linderhof, ki je najmanjši od treh kraljevih gradov Ludvika II. Bavarskega in tudi edini, ki ga je Ludvik videl dokončanega. Vse do smrti je ostal njegova najljubša rezidenca in je na Bavarskem še vedno ena od največjih atrakcij. Po ogledu sledi namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2. DAN: Oberammergau – Neuschwanstein – München – Slovenija

Po zajtrku v hotelu sledi strokovni del  – izobraževanje. Nato se bomo odpravili na ogled enega najlepših gradov, ki ga je za svoj model Pepelkinega grad uporabil tudi Walt Disney. Za masko srednjeveškega gradu se skriva za tisti čas izjemno sodobna oprema: centralno ogrevanje, tekoča voda v vsakem nadstropju, stranišča na avtomatsko splakovanje, dvigalo za obroke… Po ogledu sledi vožnja v bavarsko prestolnico. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti, izkoristili čas za kakšno kavo, nato pa nadaljevili z ogledom BMW Welta. Arhitektura 21. Stoletja je enkratna. Streho sestavljajo steklene plošče v skupni površini 16.000 m2 in delujejo kot lebdeči oblak, višina stavbe je 48 m, na natečaj se je prijavilo kar 275 arhitekturnih birojev. Po ogledi sledi vožnja v smeri proti domu.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 169 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnina za Linderhof, namestitev v hotelu 3* s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, vstopnino za rudnik soli, vstopnino za Neuschwanstein, ogled BMW Welta.


Doplačila po želji: kosilo v Münchnu v pivnici 15€, malica (golaž ali weisswurst 6€)


CENA: 169€ (pri udeležbi min. 45 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VINSKA FONTANA

DOBRNA HOTEL PARK

ETNOLAND in ĐAKOVO

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si