LEPOTE NOTRANJSKE

OD 65 EUR (pri udeležbi minimalno 30 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

NOTRANJSKA

LEPOTE NOTRANJSKE

 

POLHARSTVO V LOŠKI DOLINI ima tradicijo že od 18. stoletja dalje. Kožuhe imajo pepelnato sive barve z rjavkasto črnim odtenkom, boke rjavkasto sive, trebuščke pa bele. Posebnost je, da je navadni polh edina vrsta sesalca, katere znanstveno poimenovanje izvira iz primerka iz našega ozemlja. Iz 13. stoletja so znana prva pričevanja o lovu na te živali. Meso polhov je bilo pomembno v prehrani, s prodajo polšjih kož pa so dodatno zaslužili.

 

 

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja proti Ljubljani, mimo Vrhnike in Logatca. Vmes postanek za jutranjo kavico. Po prihodu v Bloško polico si bom ogledali Križno jamo, ki je svetovno znana kraška jama. Njene posebnosti so številna podzemna jezera s sigastimi pregradami, najdišče kosti jamskega medveda ter naravna ohranjenost. Na začetku jame se razprostirajo velike dvorane, po nekaj metrih v jami ni več svetlobe, zato jo bomo raziskovali s pomočjo ročnih svetilk. Na naši poti bomo videli kosti jamskega medveda ter se s čolnom peljali po jamskem jezeru. Nadaljevali bomo v Stari grad pri Ložu, kjer si bomo ogledali Lovsko zbirko in Polharski muzej, kjer nam bodo na zanimiv način opisali primerke avtohtonih živali iz okolice Cerkniškega jezera. O polharstvu v Loški dolini, bomo izvedeli marsikatero zanimivost. Pot nas bo peljala naprej proti Cerknici, kjer si bomo ogledali živo maketo s prikazom presihanja vode v Cerkniškem jezeru. Hkrati se bomo seznanili tudi s fenomenom presihajočih jezer, ponori, življenjem okoli jezera ter živalskim svetom. Nato sledi še zabavna vožnja z Lojtrnikom, ki bo marsikomu obudila spomine na otroštvo. Popoldan bomo strnili v Vrhniki, z ogledom pivovarne. Najprej si bomo ogledali notranjost pivovarne, nato pa degustirali štiri različne vzorce piva. Dan bomo zaključili s poznim kosilom v restavraciji. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  65  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, spremstvo vodnika, vstopnino v Križno jamo,  za Polharski muzej in Lovsko zbirko ter za Muzej Cerkniškega jezera, prevoz z lojtrnikom, ogled in degustacijo v pivovarni v Vrhniki in večerjo v restavraciji.

 

 

CENA PO OSEBI: 65€ (pri udeležbi najmanj 30 potnikov),

69€ (pri udeležbi najmanj 25 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

NOVI SAD IN SLAVONIJA

LEPOTE POMURJA

NOČNO SANKANJE

PREDBOŽIČNI SALZBURG

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si