LEPOTE ŠVICE

OD 249 EUR

4 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

LEPOTE ŠVICE

LIECHTENSTEIN – MAINAU – RENSKI SLAPOVI - ZÜRICH - LUZERN - INTERLAKEN - JUNGFRAUJOCH –LUGANO

Ko pomislimo na Švico, se nam pred očmi odpre lepa alpska pokrajina z je zeri in ledeniškimi dolinami. Nato pomislimo na čokolado, sire, ure in polne bančne trezorje.  Iz Švice prihaja knjižna junakinja Heidi, filozofa Paracelsius in Rousseau, verski reformator Zwingli, psihoanalitik Carl Gustav Jung, lingvist Ferdinand de Saussure, prvo bondove dekle Ursula Andress, igralka Renée Zellweger in še mnogi drugi.

OPIS PO DNEVIH

1. in 2. DAN : SLOVENIJA  – LIECHTENSTEIN – MAINAU – RENSKI SLAPOVI – ZÜRICH

Odhod avtobusa ob 21.00 uri izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Ljubljane do predora   Karavanke ter nadaljevanje poti po Avstriji mimo Insbrucka v kneževino  Liechtenstein. Ogledali si bomo miniaturno prestolnico Vaduz, nad katero kraljuje grad iz 13. stoletja. Nekaj časa prosto za kakšno kavo, nato pa nadaljevanje poti do Schafhausna. Mogočni slapovi Rena nikogar ne pustijo ravnodušnega. Sredi peneče se vode stoji ogromna skala, ki jo v vsaki sekundi oblije 700.000 litrov vode. Sprehodili se bomo po urejenih in varovanih poteh in občudovali mogočno delo narave. Po ogledu se bomo zapeljali v bližnji Mainau, ki ga imenujejo tudi cvetlični otok. Grof Lennart Bernadotte je zeleni otok spremenil v pisano oazo cvetja v začetku 20. stoletja. Danes upravljajo in skrbijo za otok njegovi dediči. Sprehod po urejenih poteh do hiše metuljev, mimo cvetličnih skulptur, nasada rododendromov, grmovnic, vrtnic, ki jih je skupno na otoku  kar 20.000 . Po ogledu otoka bomo vožnjo nadaljevali v Zürich. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. DAN: ZÜRICH –LUZERN –  INTERLAKEN

Po zajtrku v hotelu se bomo sprehodili po prestolnici, ki slovi po številnih bankah, lepih sprehajalnih poteh ob jezeru, impozantni katedrali Grossmunster ter manjši različici Fraumunster, odlični čokoladi, preciznih urah ter novi pridobitvi – Prime Tower, katerega vrh se dviga 126 m visoko. Augustinergasse je ena najlepših ulic v mestu, ki nas popelje v najbolj slikovit del Züricha – to je St. Petershofstatt. Po ogledu nadaljevanje vožnje do alpskega Luzerna pod goro Pilatus in sprehod po zanimivem mestu. Vožnja v Interlaken, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. DAN: INTERLAKEN – JUNGFRAUJOCH –LUGANO – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi zanimiv izlet v gorsko pokrajino pogorja Jungfraujoch, na najvišje ležečo železniško postajo v Evropi (doplačilo 125€). Vijugasta cesta nas bo vodila v Grindelwald, odkoder vozi gorska ozkotirna železnica na višino 3454 metrov. Gradnja je potekala v letih 1896 do 1912, dolga je 9,30 km. Začetna postaja je Kleine Scheidegg ter vse do sedla Jungfraujoch, od koder je ob lepem vremenu čudovit razgled na okolico. Ko se bomo naužili svežega zraka in si ogledali info center,  sledi spust v dolino in nadaljevanje vožnje v smeri Italije. Kratek postanek bomo naredili še za obisk muzeja čokolade Alperose v Luganu, nato pa nadaljevali pot v Slovenijo, kamor bomo prispli v nočnih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 249 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vstopnino za cvetlični otok Mainau, vstopnino za slapove Rena, 2 x prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* s polpenzionom, obisk muzeja čokolade, vse zunanji ogledi po programu.

 

Doplačila: enoposteljna soba  60€, gorski vlak na lednik 125€

 

Cena izleta: 249 (pri udeležbi 45 potnikov)

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

LONDON

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

BOŽIČNA ZGODBA V ČAZMI

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si