MAJORKA

OD 650EUR

4 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

ŠPANIJA

MAJORKA

Majorko (špansko Mallorca), ki jo imenujemo tudi »biser Sredozemlja«, »sončni otok«, označujemo kot največji otok otočja Balearov. Odlikujejo ga številne peščene plaže, sredozemsko podnebje, prijazni domačini in veliko kulturnih posebnosti vrednih ogleda. Na Majorki najdeno osamljene zalive, ovčarje s čredami na eni strani in živahne promenade, sodobne stavbe na drugi. Verjetno malokdo ve, da so tudi znane osebnosti del svojega življenja bivale na Majorki, med njimi znani poljski skladatelj in pianist Chopin, francoska novelistka Georges Sand, angleški pisec Robert Graves…

OPIS PO DNEVIH

 1. DAN: SLOVENIJA – MAJORKA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 05.30 in vožnja z avtobusom na letališče Dunaj. Polet letala proti Majorki s pristankom v glavnem mestu Palma ob 14.00h. Sledi prevoz  z avtobusom v hotel, namestitev v  sobe. Popoldan prosto za kopanje in sprostitev.  Večerja in prenočevanje.

 1. DAN: VALLDEMOSA – DEIA – SOLLER

Po zajtrku v hotelu sledi celodnevni zlet in spoznavanje otoka. Obiskali bomo vasico Valldemosa, ki leži nad strmim klifom, odlikujejo jo hiške iz 17. stoletja, med katerimi se vijejo tlakovane ulice. Osrednja znamenitost je kartuzijski samostan, v katerem je nekaj časa živel Frederick Chopin in pisateljica Geoge Sand. Z ogledom bomo nadaljevali v kraju Deia, katere zgodovina sega še v čas mavrske zasedbe. Vasico obkrožajo terase zasajene z oljkami in citrusi. V nebo štrlijo vodni stolpi iz 16. stoletja. Po obalni cesti nas bo pot vodila v Soller, kjer boste imeli nekaj časa prosto za raziskovanje starega mesta, kakšno kavo, prigrizek ali manjše nakupe. Popoldan se bomo vkrcali na vlak, ki nas bo peljal nazaj v Palmo. Zgodovinski električni vlak deluje že od leta 1912, pot zareže skozi hribovito območje Serre de Tramuntana in prevozi kar 13 tunelov. Občudovali boste lepo pokrajino in podeželje. V Palmi nas bo čakal avtobus, ki nas bo peljal nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.

 1. DAN: MANACOR – DRACH – PORTO CRISTO

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Manacor, ki je drugo največje mesto na otoku. Središče mesta je posejano s trgi, ozkimi ulicami in obisk ne bi bil popoln, če ne obiščemo še tovarne biserov. Možnost nakupa spominkov in nadaljevanje poti v jame Drach. Sprehodili se bomo skozi Črno jamo, Belo jamo, jamo Luisa Salvatoreja in pred kratkim odkrito Francosko jamo. Na koncu bomo prišli do največjega podzemnega jezera Martel, kjer bomo priča manjšemu klasičnemu koncertu kvarteta. Po želji se lahko po jezeru zapeljete tudi z ladjico. Na poti nazaj še postanek v obmorskem mestu Porto Cristo, nekaj prostega časa za kavo. Povratek v hotel in kratka osvežitev. Nato se bomo odravili na pustolovsko predstavo »Pirate Adventure«, kjer nas bodo navdušile akrobacije in izvrnost. Večerja in vrnitev v hotel. Prenočevanje.

 1. DAN: PALMA DE MALLORCA – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi še ogled glavnega mesta otoka. Najprej sledi panoramska vožnja ob obalnem delu, peljali se bomo mimo Mestne hiše, Plaze de Cort, Almudaina Royal Palace, ki je bila včasih dom malorških kraljev in kraljic. Ogled palače, vrtov, Tinell galerije ter nadaljevanje z ogledom katedrale de al Seu, ki je nastala na tleh prejšnje mošeje. Gradili so jo celih 400 let, odlikuje pa jo ogromna rozeta premera kar 12 metrov. Po ogledu nekaj prostega časa za kakšno kosilo in zadnje nakupe v Gotski četrti, po želji obisk slaščičarne, ki ima svojo tradicijo že iz 16. stoletja. Prevoz z avtobusom na letališče in polet letala ob 20.45 uri na Dunaj. Prevoz z avtobusom nazaj proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 650 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na letališče in nazaj, letalski prevoz in takse, vse transferje na destinaciji, spremstvo vodnika, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, polpenzion, vse zunanje oglede po programu, lokalnega vodnika kjer je potrebno, vozovnico za električni vlak, vstopnino za Drach  jame, vstopnina in večerja na Piratski predstavi, vstopnina za grad Bellver in v katedralo.

 CENA: 650€ (na osebo pri udeležbi 40 oseb)

 Možna doplačila: zavarovanje rizika odpovedi potovanja 4,4 %, enoposteljna soba 75€, zavarovanje Coris.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ŠARGANSKA OSMICA

BOROMEJSKI OTOKI

IZOLA HOTEL DELFIN

PORTOROŽ LIFECLASS HOTELI

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si