MALTA

OD 689EUR

4 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

MALTA

Malta je otok s 7000 let starimi templji, starejšimi od egipčanskih piramid in angleškega Stonehengea. Skoraj vsak kraj skriva arheološke ostanke ali kakšno arhitekturno zanimivost. Malta je bila dolga stoletja sedež viteškega reda sv. Janeza, nato pa del britanskega imperija. Zato je razumljivo, da vozijo po levi strani in odlično govorijo  angleški jezik. Malteški arhipelag  sedmih otokov  je primeren tudi za pohodništvo, raziskovanje, ljubitelje lepih plaž ali morskih športov

OPIS PO DNEVIH

 1. DAN: SLOVENIJA – LA VALETTA – BUGIBBA:

Zbirališče potnikov ob dogovorjeni uri in vožnja z avtobusom do Dunaja. Polet letala ob 11.25 uri. Po pristanku v La Valetti ob 13.35h sledi  vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

 

 1. DAN:  MDINA – RABAT – DINGLI – TA QALI:

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja z avtobusom po osrčju Malte do starodavne citadele Mdina. Včasih glavno mesto otoka, danes pa je znana tudi pod imenom »tiho mesto«.  Povzpeli se bomo na utrdbo od koder je 360° razgled na okolico in ozke ulice Mdine. Mesto bomo zapustili skozi grška vrata in nadaljevali z ogledom katakomb. Naš naslednji postanek bo v kraju Dingli, ki je znan po klifih in dih vzemajočem pogledu na morsko širjavo in otok Filfla. Obiskali bomo kraj Mosta, ki slovi po ogromni kupoli, eni največjih v Evropi. Za konec še postanek v kraju Ta Qali, kjer je središče obrti. Tu lahko vidimo pihalce stekla, lončarje, filigrane in kupimo kakšen spominek za domov. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

 

 1. DAN: GOZO& COMINO:

Po zajtrku v hotelu sledi celodnevni izlet z ladjico okoli 10.00 ure. Izpluli bomo iz pristanišče in sledi plovba mimo casinojev St. Juliensa, otoka sv. Paul  in Mellieha zaliva. Po prihodu na Gozo okoli 12.30h, sledi kratek ogled otoka z avtobusom, lahko pa ostanete na ladji, se sončite, kopate in sprostite. Romantičen otok zaznamujejo stavbe grajene iz lokalnega kamna, prestolnica Viktorija ter Azurno okno. Vrnitev na ladjo in nadaljevanje plovbe na Comino, ki je bil prizorišče snemanja filma o grofu Monte Christo. Vmes nam bodo postregli s kosilom. Plovba nazaj in prihod okoli 18.00 ure. Večerja in prenočevanje.

 

 1. DAN: LA VALETTA – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu, okoli 11.00h  sledi vožnja v prestolnico. Sledi panoramski avtobusni ogled mesta. Pravijo, da je pristanišče v la Valleti eno najlepših v Sredozemlju, zaradi živo pisanih ribiških čolnov.  Mesto so v glavnem zgradili križarji reda Sv. Janeza. Med sprehodom po mestu z veličastnim obzidjem bomo obiskali zgornje vrtove Barracca s čudovitim razgledom na največje naravno pristanišče na svetu. Obiskali bomo katedralo sv. Janeza, eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, ki jo krasijo tudi dela Caravaggia. Ogledali si bomo še Palačo Velikega mojstra z dvorišči in z neprecenljivo zbirko tapiserij. Nekaj prostega časa za zadnje nakupe, kavo ali kakšen ogled, nato pa vožnja na letališče in polet letala proti Dunaju ob 19.20 uri s pristankom ob 21.35 uri. Vožnja z avtobusom v smeri Slovenije s prihodom v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 689 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz do letališča Dunaj in nazaj, polet z letalom do Malte in nazaj in letališke pristojbine, strokovno vodenje potovanja in lokalnega vodnika, kjer je potrebno, namestitev v hotelu 3* superior, 3 x polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja), prevoz od letališča v hotel in nazaj s klimatiziranim avtobusom, poldnevni izlet v La Valetto, vstopnino v katedralo St. John, Barakka vrtove, palačo, Malta experience show, celodnevni izlet v ladjo na otoka Gozo in Comino s kosilom, celodnevni izlet v Mdino, Rabat, Dingli, Ta Qali obrtni center s kosilom, zavarovanje Coris z asistenco v tujini.

Doplačila po želji:  enoposteljna soba 70€.

CENA: 689€ ( pri udeležbi minimalno 40 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SONČNA BOLGARIJA

TRST in GRAD DEVIN

ZAGREB

OD KIELA DO SAVONE

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si