KRAVICE – MOSTAR – NEUM - DOLINA NERETVE

OD 145 EUR

2 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

MOSTAR IN DOLINA NERETVE

KRAVICE – MOSTAR – NEUM - DOLINA NERETVE

Stotine let, vse do začetka 1970-ih let so bile trupice osnovno osebno pre vozno sredstvo v dolini Neretve. Medtem ko so bile lađe prevozno sredtvo za tovor.Dolge so 4 metre in široke 60 cm, imajo ravno dno. Ljudje so jih uporabljali za prevoz po kanalih reke dosvojega  poljain prevoz poljščin. Danes so trupice turistična atrakcija!

 

OPIS PO DNEVIH

 1. DAN:  Slovenija – Kravice – Mostar – Neum

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti vse do delte Neretve. Najprej si bomo ogledali slapove Kravice, ki padajo v obliki podkve, zato jih imenujejo tudi mala Niagara. Nadaljevanje vožnje v Mostar. Kamnito mesto je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Ogledali si bomo turško hišo in mošejo ter se sprehodili po ozki ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok v hladno vodo v živo. Nekaj prostega časa, nato pa sledi krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu, večerja z glasbo in prenočevanje.

 

 

 1. DAN: Neum- dolina Neretve – Slovenija

  Po zajtrku bomo Neum zapustili in sledi kratka vožnja na Hrvašlko stran v Metkoviće. Sprejeli nas bomo prijazni domačini in nas postregli s sadjem in domačo rakijo. Po krajši osvežitvi, se bomo podali na plovbo s posebnimi čolni po rokavih, kanalih in pritokih reke Neretve. Oaza zelenila nas bo  obdajala z vseh strani, veliko pr priložnosti za lepe fotografije, da pa ne bomo lačni, nas bodo pogostili z domačim sirom, pršutom in vinom. Prijetno druženje bomo nadaljeval ob kosilu in glasbi. V popoldanskih urah se bomo poslovili ter nadaljevali pot v smeri proti domu s prihodom v nočnih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 145 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

 Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu*** v Neumu, večerjo z glasbo v hotelu, vstopnino za Turško hišo in mošejo v Mostarju, dobrodošlico (sadje in rakija), sir, pršut in vino, kosilo z glasbo, vožnjo s čolni po rokavih Neretve.

 

CENA: 145€  (pri udeležbi 45 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

LEPOTE BAVARSKE

GRADEC IN ČOKOLADNICA

EMILIJA ROMANJA

NOVI SAD IN SLAVONIJA

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]turizem.si

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si