NOTRANJSKA

OD 57 EUR (pri udeležbi minimalno 45 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

NOTRANJSKA

LEPOTE DEŽELE NOTRANJSKE

 

VOLKOVI PRI NAS: Slovenska populacijo volka je ena izmed redkih avtohtonih populacij, ki je še ostala v Evropi. Slovenija predstavlja most med Dinarskim gorstvom, kjer močna populacija volka še obstaja in Alpami , kjer se volkovi pojavljajo le občasno, zaradi česar je ohranitev volkov v Sloveniji velikega pomena za širitev volkov v Zahodno Evropo in ponovno naselitev Alp.

 

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ter vožnja v smeri Ljubljane, mimo Postojne do Pivke. Vmes postanek za jutranjo kavico. Po prihodu v Pivko, si bomo ogledali Park Vojaške zgodovine, ki se ukvarja z ohranjanjem in predstavljanjem vojaško-zgodovinske dediščine s poudarkom na vojaški tehniki. Nosilna zbirka muzeja je nacionalna tankovsko-artilerijska zbirka z oklepnimi in drugimi vojaškimi vozili iz druge svetovne, hladne in slovenske osamosvojitvene vojne.  Največja atrakcija je jugoslovanska diverzantska podmornica P-913 Zeta.  Pot nas bo naprej vodila do Vipave, kjer si bomo ogledali eno največjih in najstarejših vinskih kleti v Sloveniji, ki ima tradicijo že od 1894 leta. Z vinskim strokovnjakom se bomo sprehodili med lesenimi sodi in spoznali čudovito zgodbo nastanka vinske kleti in drobne skrivnosti pridelave vrhunskih vin. Sledi degustacija vin in možen nakup. Pot bomo nadaljevali v Bistro pri Vrhniki, kjer si bomo ogledali Lovski muzej, ki ponuja predstavitev prostoživečih divjih živali, ki živijo na slovenskem ozemlju  in zgodovino lova. V muzeju so na ogled dermoplastični preparati živali, tudi tistih, ki jih  v naravi redko srečamo, zaradi česar je ogled muzeja nepozabno doživetje. Zanimiva je tudi predstavitev pestre zgodovine lova, ki je bil sprva vir preživetja, kasneje prestiž, ki je pripadal zgolj aristokraciji, nato je postal pomembna gospodarska panoga, zdaj pa ima vlogo ohranjevalca naravnega ravnovesja. Dan bomo zaključili s poznim kosilom v restavraciji. Povratek proti domu s prihodom v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  57  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za Vojaški park Pivka z vključenim ogledom podmornice, ogled Vipavske kleti z degustacijo treh vzorcev vina in sirom, ogled Tehniškega muzeja Bistra s poudarkom na lovski zbirki, okusno večerjo v restavraciji.

 

CENA: 57€ (pri udeležbi najmanj 45 oseb), 65€ (pri udeležbi najmanj 30 oseb),

68€ (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ERZBERG IN BRATISLAVA

ARABBA – Hotel Mesdi

BOROMEJSKI OTOKI 3 DNI

INDONEZIJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si