POTOVANJE NA KONEC SVETA: NA NOVO ZELANDIJO

 

AOTEAROO – DEŽELO DOLGEGA BELEGA OBLAKA

Nova Zelandija je dežela na koncu sveta. Za mnoge je bila in je še obljubljena dežela. Prvi ljudje, ki so jo odkrili, še povsem neokrnjeno, so bili Maori, ki so sem prijadrali s svojega daljnega, legendarnega otočka Hawaiki. Deželo so poimenovali Aotearoa, deželo dolgega belega oblaka. Maori so še danes neločljivi eksotični del novozelandske kulture. Imena krajev, gora, vulkanov, jezer in rek so skoraj vsa maorskega izvora in njihov jezik je, tako kot angleščina, uradni državni jezik. Kljub močno prisotnim domorodskim vplivom pa je Nova Zelandija povsem evropska dežela. Narava je bila resnično darežljiva in dežela velja povsem upravičeno za zeleni ponos Tihega oceana. In vendar ostajajo največja privlačnost v deželi njeni gostoljubni, iskreni, prisrčni in preprosti ljudje, ki so pridali deželi še dodaten, človeški čar. V dveh tednih bomo prepotovali najlepše dele Južnega otoka: od vzhodne do legendarne zahodne obale in do juga, do dežele fjordov. Severni otok bomo prečesali od najjužnejše do najsevernejše točke, od glavnega mesta Wellington do enega najlepših rtov na svetu: Rta Reinga. Prepričajte se sami, zakaj je Nova Zelandija trenutno ena najbolj priljubljenih in obiskanih dežel na svetu!

 


 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. DAN: 14.11.17.: LJUBLJANA/MARIBOR – ZAGREB – DOHA
Prevoz do letališča v Zagrebu in večerni let proti Dohi.

 

2. DAN: 15.11.17.: DOHA – AUCKLAND
Let od Dohe do Aucklanda. Današnji dan na poti proti Novi Zelandiji bo kratek.

 

3. DAN: 16.11.17.: AUCKLAND – CHRISTCHURCH
Jutranji pristanek v Aucklandu in daljni let proti Christchurchu: Po pristanku bo sledil ogled mesta, ki velja za najbolj angleško na Novi Zelandiji, »mesta vrtov in parkov«. Največje mesto na Južnem otoku se ponaša z izredno bogatim botaničnim vrtom, predvsem pa vas bo očaral pisani vrvež na mestnih ulicah in na glavnem trgu pred katedralo. Popeljali se bomo mimo Canterburyjske Univerze, ob bregovih reke Avon in parka Hagley. Kljub dvema rušilnima potresoma leta 2010 in 2011 so mesto obnovili in kot ptič Feniks je ponovno zablestelo in postalo eno od najbolj obiskanih krajev v deželi. Nastanitev v hotelu in popoldne prosto. Morda se boste odločili za počitek ali pa se podali do izjemno zanimivega Canterburyskega muzeja … Nočitev.

 

4. DAN: 17.11.17.: CHRISTCHURCH – GREYMOUTH – LEDENIK FOX
Po zajtrku bomo nadaljevali pot skozi Canterburysko ravnico mimo mesteca Springfield, ki se nahaja že ob vznožju Južnih Alp. Nato se bomo povzpeli do prelaza Arthur. Pot so dokončali že leta 1866 in je pomenila pomembno povezavo med vzhodno in zahodno obalo južnega otoka. Tudi Maori so se nekoč posluževali teh prelazov, da so lahko prišli do zahodne obale, kjer so dobili žad, ki je bil od nekdaj pomemben del njihove kulture. Pot bomo nadaljevali proti znani in prekrasni novozelandski zahodni obali do mesteca Greymouth, ki je nekoč slovelo kot rudarsko mesto. Svoj razcvet je doživelo v 19. stoletju, ko je sem prišlo na tisoče iskalcev zlata. Danes je mesto-muzej le bežen odsev nekdanje slave. Ogledali si bomo »Shantytown«, izvedeli kaj več o teh zanimivih časih zlate mrzlice in sami poskusili srečo: naša vstopnica vključuje tudi kosilo, vožnjo z vlakom in spiranje zlata. Popoldne bomo pot nadaljevali vzdolž zahodne obale do najbolj znanih ledenikov Franza Josefa in Fox. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

 

5. DAN: 18.11.17.: LEDENIK FOX – QUEENSTOWN – TE ANAU
Po zajtrku bomo pot nadaljevali južno mimo gozda Paringa na obali istoimenskega jezera. Ustavili se bomo ob reki Haast in nato pot nadaljevali do prelaza Haast, ki je bil odprt za promet šele leta 1965, in nato dalje do jezera in mesteca Wanaka, znanega turističnega središča. Prečkali bomo pogorje Crown in prispeli v Queenstown, najbolj znan in najlepši turistični kraj na južnem otoku Nove Zelandije. Z vzpenjačo se bomo povzpeli na vrh Bob’s Peak, od koder je prekrasen pogled na mesto Queenstown in jezero Wakatipu. V restavraciji na vrhu bomo imeli kosilo. Popoldne bomo pot nadaljevali proti jugu Južnega otoka, do jezera Te Anau, drugega največjega v deželi. Tudi tukaj je bila nekoč domovina Maorov, danes pa se domačini ukvarjajo s poljedelstvom in kraj je izhodišče v turistično destinacijo imenovano Fjordland. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

 

6. DAN: 19.11.17.: TE ANAU – FJORD MILFORD SOUND – QUEENSTOWN
Po zajtrku se bomo podali na prekrasen celodnevni izlet v enega najlepših fjordov v deželi: Milford Sound. Vkrcali se bomo na ladjo, ki nas bo popeljala po enem najlepših in najbolj popularnih fjordov v deželi. Ladja bo počasi plula v smeri odprtega Tasmanskega morja, ob strmih stenah, z vrha katerih se spuščajo številni slapovi. Z malo sreče bomo lahko opazovali delfine. V enem od krakov fjorda bomo prisluhnili tišini. Piknik kosilo na ladji. Popoldne se bomo z avtobusom odpeljali proti mestu Queenstown. Ob poti nas bo spremljala zelena pokrajina in mirne vode kristalno čistega jezera Wakatipu. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

 

7. DAN: 20.11.17.: QUEENSTOWN – WELLINGTON
Po zajtrku bo prosto za sprehode po središču mesta ali pa se boste morda odločili za eno od adrenalinskih aktivnosti, ki jih v mestu ne manjka: bungy jumping ali pa s hitrimi čolni po reki Shotover. Sledil bo prevoz na letališče pri Queenstownu in let proti glavnemu mestu Nove Zelandije, Wellingtonu, ki se nahaja na skrajnem jugu Severnega otoka. Po pristanku na Severnem otoku si bomo glavno mesto tudi ogledali. Mesto so razglasili za »the coolest little capital in the world« in se danes lahko pohvali z izjemno zanimivo arhitekturo, svetovno znanimi muzeji in galerijami ter številnimi kulturnimi atrakcijami. Tudi zaradi številnih restavracij je mesto priljubljeno med domačimi in tujimi obiskovalci. Ogled mesta bomo končali v muzeju Te Papa Tongarewa, ki velja za enega najlepših na svetu. Nastanitev v hotelu, nočitev (Z).

 

8. DAN: 21.11.17.: WELLINGTON – VULKANSKA ROTORUA
Zjutraj bomo pot nadaljevali proti severu Južnega otoka in se vmes ustavili na nekaj zanimivih krajih kot je na primer jezero Taupo. Popoldne bomo vstopili v deželo vulkanov in mesto Rotoruo. Na to nas bo opozoril že sam vonj zraka, ob prihodu v mesto. Nastanitev v hotelu za dve noči. Sledil bo ogled Whakarewarewe, kjer bomo opazovali nenavadne gejzire in se sprehodili po vulkanskih tleh med jezeri in jamami. Izvedeli bomo veliko zanimivega o načinu življenja domačinov pred prihodom belcev »Pakeha« na otok ter zvečer uživali v predstavi maorskih tradicionalnih plesov in pesmi ter njihovi pojedini »hangi«. Nočitev (Z,V).

 

9. DAN: 22.11.17.: ROTORUA
Ves dan bo namenjen ogledu mesta z okolico. Rotorua je zahvaljujoč številnim gejzirom, blatnim kopelim in številnim vulkanom že od 19. stoletja ena od najbolj obiskanih in priljubljenih geo destinacij na svetu! Dopoldne se bomo ustavili v Rainbow in Fairy Springsu, kjer bomo opazovali številne novozelandske ptice in druge živali v njihovem naravnem okolju, tudi kivije – novozelandsko nacionalno ptico! Sledila bo izjemno zanimiva in predvsem zabavna predstava novozelanskih kmetov in njihovih psov ter ovac na Agrodomu v Rotorui. Tukaj bomo izvedeli veliko zanimivega o novozelandskih ovcah in volneni industriji. Popoldne bomo obiskali vas Te Wairoa, ki velja za eno najbolj obiskanih zgodovinskih krajev v deželi. Proti večeru vrnitev v Rotoruo in preostanek dneva bo prosto. Morda se boste odločili za obisk tradicionalnih termalnih kopeli ali pa za sprehod po turističnem mestu. Nočitev (Z).

 

10. DAN: 23.11.17.: ROTORUA – WAITOMO – AUCKLAND
Dopoldne se bomo preko zelenih travnatih gričev odpeljali do vasi Waitomo, ki se nahaja v osrčju novozelanskega podeželja. S čolničkom se bomo popeljali skozi podzemne jame. Pot nam bodo osvetljevale kresničke, ki so posebnost teh jam. Mimo Hamiltona se bomo pripeljali v Auckland. Krajši panoramski ogled največjega novozelandskega mesta, ki se nahaja na samih ugaslih vulkanskih gričih. Če bo čas dopuščal se bomo povzpeli na krater ugaslega vulkana, Mount Eden, od koder je lep razgled na največje mesto daleč naokrog v Pacifiku. Nastanitev v mestu in preostanek dneva prosto. Morda se boste povzpeli na najvišjo zgradbo v mestu, Sky Tower, od koder bo prav tako lep, a malce drugačen pogled na mesto. Nočitev (Z).

 

11. DAN: 24.11.17.: AUCKLAND – PAIHIA – BAY OF ISLANDS
Po zajtrku nas bo pot vodila dalje proti severu. Prečkali bomo aucklandski most nad pristaniščem, od koder je spektakularen razgled na mesto jadrnic. Pot bomo nadaljevali po prelepi hibiskusovi obali do kraja Whangarei in nato prispeli v kraj Paihia, ki leži v zalivu Bay of Islands. Doživetje tega dne bo dopoldansko križarjenje z ladjo do rta Brett in “luknje v skali”. Izlet bo trajal približno tri ure in soočili se bomo z odprtim morjem – velikim Tihim oceanom. Ob poti bomo opazovali prekrasno pokrajino, otoke in otočke ter prekrasne rdeče cvetove božičnih dreves, ki bodo cvetela prav v tem času. Postanek bo v zgodovinskem mestu Russell z lepo ohranjeno staro arhitekturo hišk iz 19. stoletja. Popoldne vrnitev v Paihio. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z).

 

12. DAN: 25.11.17.: PAIHIA – RT REINGA – PAIHIA
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na skrajni sever severnega otoka. To ne bo običajna vožnja z avtobusom, kajti z avtobusom Fullers Northland se bomo popeljali po peščeni plaži, imenovani »Ninety Miles Beach«, pa čeprav je v resnici nekoliko krajša. Vožnja po peščeni plaži je možna samo ob oseki. Rt Reinga je kraj izjemnega mitološkega pomena za Maore; zanje je bil to kraj, kjer so se duše pokojnikov za vedno poslovile od tega sveta. Z rta je prekrasen pogled na stičišče Tihega oceana in Tasmanskega morja. Na poti v Paihio bo veliko zanimivih postankov za oglede in fotografiranje: v kraljestvu starih dreves Kauri, starih med 30.000 in 50.000 let, iz katerih spretni domačini izdelujejo pohištvo in dragocene okraske. Nočitev v Paihii (Z,K).

 

13. DAN: 26.11.17.: PAIHIA – AUCKLAND 
Dopoldne si bomo ogledali zgodovinsko hišo v kraju Waitangi, v kateri so leta 1840 podpisali sporazum med domačini – Maori in Angleži, s katerim je Nova Zelandija postala del angleškega kraljestva. Popoldne se bomo vrnili v Auckland in se na poti do največjega mesta ustavili še za ogled zanimivega muzeja Kauri. Proti večeru prihod v Auckland, nastanitev v hotelu in nočitev (Z).

 

14. DAN: 27.11.17.: AUCKLAND – DOHA
Po zajtrku si bomo ogledali nekdanje glavno in sedaj največje mesto v Novi Zelandiji. Okrog poldneva prevoz na letališče in popoldanski let proti Dohi, kamor bomo prispeli zvečer istega dne.

 

15. DAN: 28.11.17.: DOHA – ZAGREB – LJUBLJANA/MARIBOR
Samo še let od Dohe do Zagreba in nato prevoz do Maribora/Ljubljane.

 

ODHOD14.11.2017

 

ROK ZA PRIJAVO: tri mesece pred potovanjem oziroma do zapolnitve prostih mest

 

CENA4.495 EUR

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane/Maribora do letališča v Zagrebu in nazaj, povratno letalsko karto na relaciji Zagreb-Doha-Auckland, notranja leta Auckland-Christchurch in Queenstown-Wellington, vse varnostne, letališke in TSC takse (ki na dan 7.4.17 znašajo 584 EUR), bivanje na NZ v turističnih hotelih s 3*** in 4**** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za nastanitev v enoposteljni sobi: 650 EUR) na osnovi nočitev z zajtrki ter obroke po programu (4 kosila in eno večerjo), prevoze s turističnimi avtobusi po Novi Zelandiji, izlet z ladjo po fjordu Milford Sound s kosilom, izlet z ladjo po fjordu Milford Sound s kosilom, vožnja z vzpenjačo na vrh griča Bob’s Peak ter kosilo, izlet z ladjo po fjordu Milford Sound s kosilom, vse vstopnine za oglede po programu: obisk Shantytowna s kosilom, Rainbow Springs, predstavitev striženja ovac v Agrodomu, termalno zdravilišče Whakarewarewa, vstopnina v Buried village, ogled podzemnih jam Waitomo s čolnom, izlet z ladjo do rta Brett in “Luknje v skali”, celodnevni izlet do obale »90 miles« in rta Reinga, vstopnina v muzejsko hišo v kraju Waitangi ter muzej Kauri, vodenje v slovenščini, nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja ter DDV.

 

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih napitnin za voznike in vodnike.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 4.640 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih je 4.790 EUR in cena pri najmanj 10 plačanih potnikih je 4.990 EUR.

 

CEPLJENJA:za to potovanje niso potrebna.

 

VIZE: Državljanom Slovenije viza za Novo Zelandijo ni potrebna.

 

VG

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

KAPVERDSKI OTOKI

LEPOTA PLITVIŠKIH JEZER

TENERIFE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si