HERCEGOVINA IN OBIRANJE MANDARIN

OD 135 EUR

2 dni

TRAJANJE

2017

ODHODI

BOSNA IN HERCEGOVINA

NERETVA

HERCEGOVINA IN OBIRANJE MANDARIN

 

Mandarina je plod drevesa mandarinovca, ki je zimzeleno drevo in običajno ne preraste treh metrov. Ima temno zelene, bleščeče liste. Cvetovi so majhni, bele barve in rastejo v šopih. Oranžni plodovi spominjajo na majhne ploščate pomaranče. Lupina mandarine ni užitna, meso je sladko in sočno z obilo pečkami. Zaradi pečk so strokovnjaki križali med seboj še druge agrume npr. fortuna, ki je križanec med klementino in tongerino.

 

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – KRAVICE - MEĐUGORJE – MOSTAR - NEUM

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 00.00  in vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti vse do mejnega prehoda z Bosno in Hercegovino. Najprej si bomo ogledali slapove Kravice, ki padajo v obliki podkve, zato jih imenujejo tudi mala Niagara. Nadaljevanje vožnje do Međugorja. 24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija. Njeno ime “medžugorska kraljica miru” danes sega daleč po svetu. Kraj je obiskalo na milijone romarjev in turistov iz celega sveta. Kratek ogled in prosto. Nadaljevanje poti v Mostar. Kamnito mesto je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Sprehodili se bomo po ozki trgovski ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok v hladno vodo v živo. Nekaj prostega časa, nato pa sledi krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2.DAN: NEUM – DOLINA NERETVE - SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v Vid, ki je v času antike nosil ime Narona. Sprejeli nas bodo prijazni domačini in nam postregli domače žganje. Nato se bomo odpravili na obiranje mandarin. Po krajši osvežitvi, se bomo podali na plovbo s posebnimi čolni po rokavih, kanalih in pritokih reke Neretve. Oaza zelenila nas bo  obdajala z vseh strani, veliko  priložnosti za lepe fotografije, da pa ne bomo lačni, nas bodo pogostili z domačim sirom, pršutom in vinom. Prijetno druženje bomo nadaljevali po vrnitvi v gostišču, kjer nas bo že čakalo kosilo (meso na žaru, priloga, solata, pijača, živa glasba). Vsak udeleženec prejme 3 kg sveže obranih mandarin. V popoldanskih urah se bomo poslovili ter nadaljevali pot v smeri proti domu s prihodom v nočnih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 135 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA: 135€  (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu*** v Neumu, večerjo in zajtrk v hotelu, vstopnino za Kravice, voden ogled Mostarja, obiranje mandarin + 3kg mandarin na osebo, fotosafari na Neretvi: aperitiv, vožnjo s trupicami (vino, voda, pršut, sir, domač kruh), kosilo in glasba.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PAMPEAGO – Sporthotel Pampeago

MAJORKA

OKUSI POMURJA

ERZBERG IN BRATISLAVA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si