Zeleni parki in vodnjaki, aleje cvetja in spomeniki… V središču Zagreba je osem parkov t.i. Lenuzzijeve podkve. Med sprehodom od Zrinjevca, prek Botaničnega vrta, do Marulićevega trga in Trga maršala Tita, boste sledili liniji zelenja in cvetja. Mir in klopca, ki čaka prav na vas, sta zatočišče in oddih med turističnim sprehodom, lepota galerije na odprtem pa je čudovita zgodba o zelo osebnem mestu..

 

 


PROGRAM POTOVOANJA


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa okoli 7.00 ure. Vožnja v smeri Rogatca, kjer bomo najprej imeli sprejem na gradu Strmol, nato pa se okrepčali s toplo malico iz kotlička. Po prestopu meje sledi obisk muzeja Evolucije v Krapini, ki pripoveduje zgodbo o naši preteklosti in življenju neandertalcev. Na Hušnjakovam Brdu so našli okoli 900 ostankov fosilnih kosti pračloveka, kar priča o največjem najdišču. Po ogledu muzeja nas bo pot vodila v Zagreb. Srečali se bomo z lokalnim vodnikom in na poseben način izvedeli vse o zgodovini, običajih in mestnem življenju. Obiskali bomo zagrebško katedralo, fontano Manduševac z legendo o Mandi, spoznali zanimivosti iz življenja pomembnih meščanov in kjiževnikov, kje so se mudile zagrebške čarovnice in še mnogo drugih legend in nenavadnih zgodb. Iz Kapitola se bomo na trg Bana Jelačiča spustili z vzpenjačo. Po ogledu nekaj časa prosto. Popoldan se bomo odpravili v smeri proti Sloveniji, kjer nas bo čakala okusna večerja. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, toplo malico s sprejemom na gradu, vstopnino za muzej Evolucije, ogled Zagreba, vožnjo z vzpenjačo, okusno  večerjo.


CENA: 59€ (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ALTA BADIA Residenca CASA MILANDURA

PAGANELLA – Residence Ronchi

GORIŠKA BRDA

OD KIELA DO SAVONE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si