KULINARIČNO POTEPANJE PO POMURJU

OD 52 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

OKUSI POMURJA

KULINARIČNO POTEPANJE PO POMURJU

 

Alpake so v Sloveniji prava redkost in le redko kdo se ukvarja z njihovo vzrejo.  So inteligentne živali, ki so krotkega in mirnega značaja. Alpake so zelo pozorne in radovedne, prav zaradi tega so zelo primerne za razne terapije. Njihova volna spada med dragocenejša naravna vlakna, kot sta svila in kašmir.

PROGRAM POTOVANJA

Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Maribora. Postanek za jutranjo kavico. Nato se odpravimo v Turnišče. Ustavili se bomo v podjetju Paradajz, d.o.o. od koder prihaja vsem znan paradižnik LUŠT. Tu se nahaja ogromen rastlinjak kjer pridelujejo paradižnik. Rastlinjak meri kar 40 tisoč kvadratov, ogrevan pa je s 1400 metrov globoko geotermalno vrtino. Zunanji ogled rastlinjakov, nato pa bomo poskusili tudi njihov paradižnik. Na koncu boste imeli tudi nekaj časa za kakšen nakup v trgovinici. Izlet bomo nadaljevali v podeželsko čokoladnico in poskusili najboljše domače praline različnih okusov. Polnila nam pričarajo okuse Prekmurja: bezgovo, jurkino, bučno polnilo ter z aromo traminca ali prekmurske gibanice. Po sladkem prigrizku nas bo pot vodila na turistično kmetijo, kjer imajo okoli 160 domačih živali (alpake, ovce, burske koze, nemške koze in osla). Najprej si bomo pod vodstvom ogledali zanimivo kmetijo, nato pa sledi degustacija izdelkov iz njihove domače sirarne (siri, skuta, sirotka,…). Dan bomo strnili na Sladkem vrhu, kjer nas bo čakala okusna domača večerja z vključeno pijačo.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  52  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, obisk podjetja Paradajz  s pokušnjo paradižnika, ogled podeželske čokoladnice in degustacijo pralin, ogled kmetije z degustacijo mlečnih izdelkov, večerja na kmečkem turizmu z vključeno pijačo.

 

CENA: 52€ (pri udeležbi najmanj 40 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNI GRADEC

LEPOTE ŠVICE

DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

REZIJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si