OMAN

 

Vas mika skrivnostni Bližnji Vzhod? Vas privlači odmaknjeni in urejeni Oman? Potem je to potovanje kot nalašč za vas; kulturno bogastvo Omana, oaza Bani Khalid…


 

 


 


Osnovni podatki o potovanju

 

Datumi odhodov: 12.11., 27.12., 18.2., 24.3.
ČAS POTOVANJA: 8 dni / 6 nočitev
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 15
VIZUM: je potreben
Številka produkta: 52158
Prevoz: letalo

VRHUNCI POTOVANJA: sprehod po souku Mutrah v Muscatu, obisk mestnega muzeja Bait Al Zubair, vožnja skozi oaze Bani Khalid, starodavna prestolnica Nizwa z mogočno trdnjavo in tržnico.

 


Cena na osebo: pri udeležbi najmanj 20 oseb je 1.480€

 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan: LJUBLJANA−EVROPA−MUSCAT / obroki na letalu
Odhod z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana ali okoliškega letališča (z organiziranim prevozom iz Ljubljane). Let v prestolnico Sultanata Oman, Muscat s postankom. Nočni let.

 

2. dan: MUSCAT−AL BUSTAN−MUSCAT / zajtrk (Velika Mošeja, muzej Bait Al Zubair)
Jutranji pristanek v Muscatu. Prevoz do hotela in nastanitev. Po krajšem počitku avtobusni ogled mesta. Obiskali boste največjo mošejo v Omanu − Veliko Mošejo Njegovega Veličanstva Sultana Qaboos−a Bin Saida, zgrajeno leta 2001 s petimi čudovitimi minareti. Po ogledu vožnja v okrožje Mutrah, kjer boste obiskali največjo tradicionalno tržnico v Omanu, Souk Al Dhalam. Tam boste skozi podobe, zvok in arome doživeli enega od številnih obrazov prestolnice. Nato se boste sprehodili po starem delu mesta in obiskali mestni muzej Bait Al Zubair, kjer se boste seznanili z bogato kulturno dediščino dežele in ročnimi izdelki. Od zunaj boste občudovali sultanovo palačo Al Alam in mogočni portugalski utrdbi Al Mirani in Al Jalaili, ki skrbno čuvata vhod v zaliv Muscata že od 16. st. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

 

3. dan: MUSCAT−TIWI−REZERVAT TURTLE BEACH−SUR / zajtrk, večerja (rezervat Turtle beach)
Po zajtrku vožnja ob jugovzhodni obali Omanskega morja. Postanek za ogled nenavadnega, z vodo napoljnenega apnenčastega kraterja Bimah sinkhole, kjer boste lahko tudi zaplavali. Postanek na samotni peščeni plaži Fins beach in nadaljevanje poti do starodavnega trgovskega pristanišča Sur. Razgled nad mestom, ki ga čuva več trdnjav ob morskem zalivu, boste občudovali z mostu Al Ayjah. Pristanišče Sur slovi po izdelavi tradicionalnih lesenih arabskih jadrnic dhow, s katerimi so nekoč trgovali po širnem Perzijskem zalivu in Indijskem oceanu. Postanek za ogled delavnic. Nastanitev v hotelu v Sur. Po večerji vožnja do znamenite »Turtle beach«, plaže na rtu Ras Al Jinz, kjer imajo na peščeni plaži velike zelene želve v času parjenja skrita gnezda. Prenočevanje.

 

4. dan: SUR−WADI BANI KHALID−WAHIBA SANDS−RDEČA PUŠČAVA / zajtrk, večerja
Zajtrk. Nadaljevanje poti skozi vzhodni del gorske verige Hajar do doline plemen Khalid, ki jo krasijo naravne lepote sinje bistrih vodnih bazenov, skritih v skalnatih kotanjah in spokojnost oaz, poraslih z bujno vegetacijo palm. Kot nasprotje bujni vegetaciji, pa je valujoča »rdeče bela« puščava Wahiba Sands, po kateri se boste zapeljali s terenskimi avtomobili in izkusili vznemirljivo vožnjo po puščavskem pesku. Spoznali boste tudi tradicionalno beduinsko bivališče in ob omanski kavi in datljih spoznali več o njihovem načinu življenja. Vožnja do puščavskega turističnega naselja, kjer boste lahko uživali v pogledu na zvezdnato nebo. Večerja in prenočevanje.

 

5. dan: NIZWA−JABRIN−BAHLA−NIZWA / zajtrk, večerja (utrdba Nizwa, muzej Bait Al Safa)
Po zajtrku se boste odpravili proti Nizwi − gorski oazi. V 6. in 7. st. je bila starodavna prestolnica dinastije Julanda, v naslednjih stoletjih pa se je razvila v pomembno zgodovinsko središče. Nadaljevanje vožnje do najlepšega gradu v Omanu, do obnovljene palače Jabrin, mogočne rezidence imamov Yaariba iz sredine 17. st. s kar 55 saloni in čudovitimi stropnimi poslikavami. Popoldan vožnja do trdnjave Bahla, ki je pod zaščito Unesca in je ena od štirih trdnjav, zgrajenih v dolini pogorja Jebel Akhdar in zunanji ogled. Vrnitev v Nizwo, večerja in prenočevanje.

 

6. dan: NIZWA−AL HAMRA−BIRKAT AL MAUZ−MUSCAT / zajtrk, večerja (palača Jabrin)
Zajtrk in ogled stare lokalne tržnice, ki je znana tudi po živahnem trgovanju z živino. Ogled mestne utrdbe z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souka, ki je znano tudi po rezljanih nožih »khanjar« ter čudovitih izdelkih iz srebra. Nadaljevanje v vas Al Hamra, ki ima dobro ohranjene večnadstropne hiše, zgrajene iz blata in opeke ter vodne namakalne kanale. Postanek za ogled »hiše čistosti«, muzeja Bait Al Safa. Vožnja do nasada datljevih palm v Birkat Al Mauz, kjer boste izvedeli kako poteka gojenje datljev s Falaj namakalnim sistemom, ki je ena od Unescovih kulturnih dediščin. Po ogledu nadaljevanje poti proti Muscatu. Večerja in prenočevanje.

 

7. dan: MUSCAT / zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali kopanje ob peščenih plažah toplega arabskega morja. Pozno zvečer prevoz na letališče. Večerja (doplačilo).

 

8. dan: MUSCAT−LJUBLJANA / obroki na letalu
Nočni let iz Muscata preko enega od letališč in nadaljevanje poleta v Ljubljano ali bližnje letališče, kamor je predviden prihod v jutranjih urah.

 


V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • prenočevanjev hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • 1 prenočevanje v šotorih v puščavi z lastno kopalnico (3*)
 • obroki po programu
 • zunanji ogledi in vstopnine (Velika Mošeja, muzej Bait Al Zubair, rezervat Turtle beach, utrdba Nizwa, muzej Bait Al Safa, palača Jabrin)
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

 

Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • pri udeležbi manj kot 20 oseb obvezno doplačilo 79,00 EUR/osebo
 • pri udeležbi manj kot 15 oseb obvezno doplačilo 119,00 EUR/osebo

 

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 

 • napitnine pribl. 40 EUR
 • vstopni vizum za sultanat Oman pridobite ob vstopu v državo in znaša pribl. 53 USD

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 295,00 EUR/osebo
 • 2 x večerja 40,00 EUR/osebo
 • kamnita hiša namesto šotora (glede na razpoložljivost) 20,00 EUR/osebo

 

Opomba
 • triposteljne sobe so dvoposteljne z dodatnim ležiščem in so na vprašanje
 • program lahko poteka tudi v obratni smeri

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BERNINA EKSPRESS IN ŠVICA

KRONPLATZ – Hotel Pörnbacher (Olang)

SONČNA BOLGARIJA

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si