PLOVBA PO DJERDAPSKI SOTESKI IN VZHODNA SRBIJA

OD 205 EUR

3 dni

TRAJANJE

2016-2017

ODHODI

SRBIJA

KLADOVO - RAJAC –VRATNA – NEGOTIN – KLADOVO - LEPENSKI VIR

OPIS PO DNEVIH

PROGRAM POTOVANJA

 1. DAN: SLOVENIJA –KLADOVO

  Odhod avtobusa ob 22.00 uri in nočna vožnja v smeri Zagreba, Slavonskega Broda, Sremske Mitrovice, Beograda. Nadaljevanje vožnje proti Donjem Milanovcu in naprej po Narodnem parku Djerdap, ki se razteza ob reki Donavi na kar 640 km2. Po prihodu v Kladovo sledi nepozabna enourna vožnja z ladjico po Djerdapskem jezeru. Ogledali si bomo obalni del ob Donavi, romunsko mesto Turn Severin, ostanke Trajanovega mostu, turško utrdbo Fetislam ter se zapeljali okoli otoka Šimijan z rekonstruirano utrdbo Ada Kale. Nato bomo obiskali znamenito HE  Đerdap I. Gre za hidroelektrarno in poseben plovni sistem, ki je še vedno največji objekt na Donavi skupne dolžine 1278 metrov. Zgrajena je tako, da jo upravljata tako Srbija kot Romunija. Na vsaki strani je 7 prelivnih polj, simetrala pa predstavlja državno mejo. Namestitev  v hotel, večerja z glasbo in prenočevanje.

 2. DAN :KLADOVO – RAJAC –VRATNA – NEGOTIN – KLADOVO:

  Po zajtrku v hotelu bomo spoznali podeželje vzhodne Srbije. Namenili se bomo v vinorodno območje Negotina. V prijazni vasici Rajac, tik ob bolgarski meji, nam bodo pripravili kosilo s specialitetami v edinstvenem arhitektonskem kompleksu vinskih kleti iz 18. in 19. stoletja. Po kosilu sledi kratek ogled Negotina ter degustacija odličnih vin v bližnji vinski kleti. Na poti nazaj se bomo zapeljali še do samostana Vratna iz 18. stoletja, ki leži v zaščitem območju soteske reke Vratne. Pozdravile nas bodo angelske trdnjave (naravni kamniti loki 30-40 metrov višine), ki jih je narava sklesala v kremenčev masiv.  Vrnitev v hotel in večerja z glasbo. Prenočevanje.

 3. DAN :KLADOVO –LEPENSKI VIR –   SLOVENIJA:

  Po zajtrku v hotelu se bomo počasi odpravili nazaj v smeri proti Beogradu. V Donjem Milanovcu bomo naredili postanek za ogled imenitnega arheološkega najdišča, ki priča o zgodovini poselitve tega dela ozemlja že davnih 7000 let pr.n.š. Ljudstvo je doživelo svoj vrhunec kulturnega razvoja 5300 do 4800 pr.n.š.. Najdbe pričajo o visoki kulturni stopnji »zgodnjih Evropejcev« ter njihovega religioznega in družabnega življenja. Po ogledu nas bo pot vodila naprej v smeri prosti domu. Preden zapustimo Srbijo sledi poslovilno kosilo. Okrepčani bomo pot nadaljevali po avtocesti v smeri proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 205 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja,  namestitev v hotelu v Kladovem v dvoposteljne sobe s polpenzionom, vožnja z ladjo po jezeru Djerdap, ogled HE Djerdap I., v Negotinu kosilo, degustacija vina,  vstopnina za Lepenski vir, ogled samostana Vratna, kosilo na poti nazaj.

Doplačilo: enoposteljna soba v hotelu 45€.

CENA IZLETA:  205€ (pri udeležbi najmanj 45 potnikov), 229€ (pri udeležbi najmanj 35 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

EMILIJA ROMANJA

ROMANTIČNA VERONA

ST. PETERBURG IN MOSKVA

90 000 HOTELOV PO SVETU

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si