POTEPANJE PO DALMACIJI

OD 139 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

HRVAŠKA

POTEPANJE PO DALMACIJI

POTEPANJE PO DALMACIJI

 

Zgodovina Kraljevskih dvorov sega v 11. stoletje, ko je Hrvaški kralj Krešimir IV. daroval vinograde benediktinskemu samostanu v Zadru, katerega je vodila opatinja Čika, ki je kupila prve vinograde v Petrčanah. Vinogradi se nahajajo na slikovitih pobočjih, v ekstremnih razmerah, na kamnitih tleh, nad katerimi krožijo vetrovi iz morja in Velebita. Vrhunska kvaliteta grozdja in izvrsten okus vina sta plod posebne klime, lege ob morju in sončne svetlobe kar 2600 ur na leto.

 

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA-LOZOVAC-ŠIBENIK-VODICE:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v jutranjih urah in vožnja proti Zagrebu, mimo Zadra z vmesnimi postanki do Lozovca, kjer bomo vstopili v NP Krka, se sprehodili po urejenih poteh, občudovali slapove, brzice, jezera, rastlinstvo in živalstvo, katere soustvarja reka Krka s svojimi slapovi, tik pred izlivom v Jadransko morje. V okviru parka je tudi frančiškanski samostan Visovac. Naprej nas bo pot vodila v Šibenik, kjer nas bo počakal lokalni vodnik, s katerim se bomo sprehodili do spomenika kralja Petra Krešimirja IV, nadaljevali skozi park do vhoda v staro kamnito mesto. Ogledali si bomo mestno hišo, ter na sprehodu do katedrale svetega Jakova občudovali številne stare cerkvice, ozke kamnite ulice, ter samostane. Po ogledu prosti čas za kosilo ali kavico in samostojno raziskovanje mesta. Polni lepih vtisov se bomo peljali do hotela, kjer se bomo namestili v sobe. Po želji se bomo ob lepi promenadi sprehodili do središča Vodic. Večerja in nočitev.

Print Friendly

2. DAN: VODICE-DRNIŠ-PETRČANE-SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu bomo izpraznili sobe in si vzeli čas za jutranjo kavo. Nato se bomo peljali do Etnolanda, kjer nas bodo sprejeli prijetni domačini. Na humorističen način nam bodo predstavili avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali bomo domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani bomo nadaljevali pot do Petrčan, kjer si bomo, kot se spodobi za vinogradnike, ogledali kraljeve vinograde, degustirali tri vzorce domačega  vina z različnimi prigrizki. Polni lepih vtisov bomo z vmesnimi postanki nadaljevali vožnjo proti domu. Prihod v poznih večernih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 139 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, voden ogled Šibenika, vstopnino v NP Krka, namestitev v hotelu z večerjo in zajtrkom, obisk Etnolanda (animacijska predstavitev vasi, ogled muzeja, degustacijo pršuta, kozarec vina, bogato kosilo), ogled »Kraljevskih vinogradov« z degustacijo (rose scuro s tunino pašteto, pošip s kanapejem z inčuni, plavac mali s kanapejem s paškim sirom, voda).

 

CENA IZLETA: 139€ (pri udeležbi najmanj 45 oseb), 145€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VALENCIA

SLAPOVI KRKE IN ŠIBENIK

KRONPLATZ – Residenca Winklwiese

ARABBA – Hotel Portavescovo

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si