SKRIVNOSTI KRKA IN GOLI OTOK

OD 169 EUR

2 dni

TRAJANJE

2018-2019

ODHODI

SKRIVNOSTI KRKA IN GOLI OTOK

KRK - GOLI OTOK - KRK - NJIVICVE - VRBNIK

Na otoku Krku nas spremlja tradicija na vsakem koraku. Ljudje živijo z morjem, kmetijstvom, ovčarstvom in življenje se kljub sodobnim vplivom ni dosti spremenilo. Otok Krk spremlja simbolika števila 7. Naseljen je bil v 7. stoletju, zadnji krški knez je bil 7 po vrsti iz rodbine Frankopanov in otok se je 7 krat uspešno obranil gusarskega napada.


 

OPIS PO DNEVIH

  1. Dan: Slovenija – Krk – Goli otok – Krk – Njivice

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu, ter mimo Ilirske Bistrice proti Reki. Pot nas bo vodila čez nekdanji Titov most v mesto Krk. Kratek jutranji sprehod ob obali do pristana za ladje. Vkrcali se bomo na barko, kjer nas bodo sprejeli z aperitivom. Počasi bomo izplulu iz pristana in sledi zajtrk:  postregli nam bodo z ocvrtimi giricami in kruhom. Medtem bomo zapustili Krški zaliv in se peljali ob obali Stare Baške ter proti otoku Sveti Grgur. Spremljala nas bo slikovita strna skalnata obala. Po prihodu na Goli otok ali „jugoslovanski Alkatraz“ se bomo z vodnikom sprehodili po otoku. Videli bomo delavnice zapornikov in objekte, ki so sicer v slabem stanju, a pripovedujejo svojo zgodbo. Prosto  za pijačo v restavraciji ob morju in vrnitev na ladjo, kjer nas bo čakalo kosilo (ribji ali mesni meni, pri kosilu vključena pijača in kava). Plovba nazaj v smeri Krka in vmes postanek na otoku Galebov, kjer bomo skupaj hranili galebe.  V primeru lepega vremena, se boste lahko tudi skopali. Vrnitev v Krk in vožnja v Njivice – hotel Beli Kamik II.  Po kratki osvežitvi kratka vožnja v sosednjo Malinsko in večerja z glasbo v konobi (pršut, sir, juha, glavna jed, sladica, glasba). Vožnja nazaj v hotel in prenočevanje.

 

  1. DAN: Njivice – Vrbnik –  Slovenija:

Po zajtrku bomo nekaj časa še uživali ob kavi ali sproščenem klepetu, nato pa se bomo počasi odpravili v na pot.  Obiskali  bomo prijetno vasico Vrbnik, ki je znana po avtohtonem vinu Vrbnički žlahtini in figovem žganju. Krški knezi Frankopani, ki so bili najmočnejša srednjeveška hrvaška rodbina so izvirali ravno iz Vrbnika. V mestu je stala nekdaj knežja palača in dva dvora ter dvorec Gradec na robu Vrbniškega polja. Mesto se ponaša z najožjo ulico (meri samo 50 cm v širino). Obiskali bomo vinsko klet, nato pa nam bodo v konobi postregli s pršutom, mi pa bomo degustirali vrbničko žlahtino, domače črno vino, prošek in domače žganje.  Okrepčani bomo Krk zapustili in sledi vožnja v smeri prosti domu. Vmes postanek na slovenski strani  na turistični kmetiji za pozno kosilo.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 169 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, celodnevni izlet z ladjo (zajtrk: pečene ribice, kruh), kosilo (ribji ali mesni meni), pijača pri kosilu, kava, ogled Golega otoka, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah  z zajtrkom, večerja v konobi z glasbo, degustacija pršuta, sira, vina in  4 vrst žganja v Vrbniku, večerja na poti nazaj.

 

Cena: 169€ (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BEOGRAD

LONDON

SPLIT IN PLITVICE

MOSTAR IN DOLINA NERETVE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si