POTEPANJE PO ISTRI

OD 132 EUR

2 dni

TRAJANJE

30-03-2015

ODHODI

HRVAŠKA

POTEPANJE PO ISTRI

Nekoč je iskanje tartufov potekalo s pomočjo prašičev, danes pa jih iščejo psi, lahko tudi mešanci, ki jih tartufarji izbirajo in dresirajo na poseben način. Ko pes v gozdu zavoha tartuf, pokaže lastniku kraj, s pomočjo posebne motike je tartufa treba pazljivo vzeti iz tal, da bi se tako omogočila rast novega ploda. Psa je potrebno takoj nagraditi s slastnim zalogajem. Vse ostalo okrog iskanja tartufov pa je del poslovne skrivnosti.

OPIS PO DNEVIH

1. DAN: SLOVENIJA – MOTOVUN – POREČ – ROVINJ – PULA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v smeri proti Ljubljani ter naprej proti Primorski. Postanek za jutranjo kavico v Portorožu. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini mimo Buzeta v dolino reke Mirne. Že od daleč bomo na hribu opazili Motovun. Do vrha vozi shuttle bus (doplačilo ca 2,50€), lahko pa se povzpnemo tudi peš. Najprej nas pozdravijo velika kamnita vrata, na dvorišču kraljuje stolp, mestna trdnjava in loggia ter cerkvi sv. Ciprijana in sv. Stjepana. Nekaj časa prosto za kavo. Spust v Livade in obisk trgovinice z manjšo razstavno zbirko in prodajo različnih izdelkov domače proizvodnje (tartufata – pasta za omake, olivno olje z okusom tartufov, vino… ), kjer boste lahko cenjene izdelke tudi kupili. Sledi vožnja v smeri prosti Poreču, kjer se bomo odpravili do ladjice s katero se bomo popeljali od Poreča do Rovinja preko Limskega kanala. Imeli bomo lep razgled na obmorske kraje. V Rovinju se bomo izkrcali, nekaj časa prosto za raziskovanje čudovitega mesteca, nato pa se bomo odpeljali v smeri Pule in se namestili v hotel. Večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2. DAN: PULA – ŽMINJ – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v središče Pulja. Pred Areno na bo pričakal vodnik, ki nas bo spremljal na ogledu Arene in po mestu. Arena v Puli je po velikosti šesti amfiteater na svetu. Zgrajena je bila v 1. stoletju kot prizorišče za gladiatorske boje, danes pa služi kot oder na prostem. Sledil bo ogled najatraktivnejših znamenitosti mesta: Herkulova vrata, mestna hiša, Avgustov hram… Po ogledu prosto za kavo, nato pa vožnja v Žminj, kjer nas no čakalo pozno kosilo in zabava ob glasbi. Vožnja v smeri prosti domu.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 169 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

 CENA: 132€ ( pri udeležbi min 45potnikov)

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vodenje izleta, izlet z ladjico od Poreča do Rovinja, namestitev v dvoposteljnih soba z večerjo z glasbo, vstopnino za Areno, lokalno vodenje v Pulju, večerjo v konobi (aperitiv, glavna jed, pijača / rdeče, belo vino, sok iz šankomata, živa glasba.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OBSOTELJE IN KUMROVEC

MUZEJSKI VLAK IN BRDA

SARAJEVO IN BANJA LUKA

IZOLA HOTEL DELFIN

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si