VOJVODINA

OD 149 EUR

2 dni

TRAJANJE

2017

ODHODI

SRBIJA

VOJVODINA

POTEPANJE PO VOJVODINI


Rojstno mesto glasbenika Đorđa Balaševića, je postalo mesto leta 1694. Danes je po velikosti primerljivo z Ljubljano in bo leta 2021 eno izmed evropskih prestolnic kulture. V okolici Novega Sada vas pričakujejo ‘salaš’ kmetije in vinske poti s pristnimi pojedinami v objemu narave. Tradicionalne vojvodinske jedi so med drugimi fazanova juha, petelinji paprikaš, gibanica z makom in krompirjeva pita. Poskusite najboljšo pleskavico, pravo medico, ribjo čorbo in rakijo…

 

 

 

OPIS PO DNEVIH

  1. DAN: SLOVENIJA – ZRENJANIN – CARSKA BARA – NOVI SAD

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob polnoči. Vožnja v smeri Zagreba, Slavonskega broda ter čez mejni prehod v Srbijo. V jutranjih urah prihod v Zrenjanin, ki je največje mesto v Banatu in največja občina v Vojvodini. Je tudi narodnostno najbolj pisano mesto, saj v njem živi okoli dvajset različnih narodnosti. Poznano je bilo po podjetju Servo Mihalj, ki je slovelo kot največji proizvajalec hrane v nekdanji Jugoslaviji in gonilna sila razvoja mesta. Postanek za jutranjo kavo in vožnja v bližnje naselje Belo blato, ki leži v bližini zaščitenega območja Carska bara. Obiskali bomo Etno hišo, kjer nam bodo po ogledu postregli z domačim žganjem, kavo in značilno makovo potico. V Vojvodini so poznane turistične kmetije pod imenom ¨salaš¨. Nekdanja kmečka poslopja so hkrati tudi muzej stare kmečke opreme, orodja in predmetov, ki spominjajo na čas naših babic. Na salašu se bomo okrepčali  s tipično vojvođansko malico: razne pite, čvarki, golaž iz mangulice (avtohtona svinja) ter seveda razkužili z rakijo. Popoldne bomo preživeli v Carski bari, ki je zaščiteno območje v medrečju Tise in Begeja. Z ladjice boste lahko opazovali poseben ekosistem, ki daje življenjski prostor številnim zaščitenim živalim in rastlinam. Plovba bo trajala približno dve uri. Vožnja v Novi Sad in namestitev v hotelu 4* v središču mesta v dvo in triposteljne sobe. Na večerjo se bomo odpravili peš v etno restavracijo, ki leži v kultnem delu mesta in je znana po odlični hrani in atmosferi. Zabavali se boste ob živi glasbi ter preostanek večera po želji izkoristili še za raziskovanje nočnega življenja.

  1. DAN: NOVI SAD – FRUŠKA GORA – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo ob 9.00h srečali z lokalnim vodnikom, ki nam bo najprej predstavil središče mesta s katedralo, trg Svetozarja Milića, Dunavsko ulico, pravoslavno cerkev ter nas seznanil z vsemi zanimivostmi, ki jih mesto ponuja. Nekaj časa prosto v središču za kavo in manjše nakupe. Nato se bomo povzpeli na Petrovaradin, ki je osrednja veduta mesta. V preteklosti so jo imenovali tudi Donavski Gibraltar. Za zidovi utrdbe, se skrivajo številne zanimivosti in zgodbe iz zgodovine. Najprej se bomo sprehodili na razgledno ploščad, nato pa se bomo podali v podzemne vojne galerije. Po ogledu bomo Novi Sad zapustili. Sledi vožnja čez Fruško goro, ki je posejana z vinogradi, lipovimi gozdovi in samostani.  Postanek za okusno kosilo, degustrirali bomo štiri vzorce vrhunskih vin ter se zabavali ob zvokih tamburašev. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v zgodnjih jutranjih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 149 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, lokalnega vodnika, kjer je potrebno, ogled Etno hiše (rakija, sok, kava, makova potica), kosilo na salašu ( pite, švarki, golaž, rakija), plovba z ladjico v Carskih barah, večerja v Novem Sadu z živo glasbo, namestitev v hotelu 4* v središču mesta v dvo in tri posteljnih sobah, zajtrk v hotelu, ogled Novega Sada, vstopnino za podzemne galerije na Petrovaradinu, kosilo z degustacijo vina in tamburaši.

 

CENA:  149€ (pri udeležbi min 40 potnikov)

 

 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 20€, vstopnina za stolp Avala 2€, malica 7€ (topla enolončnica), muzej letalstva 5€.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VELIČASTNI DUNAJ

BRATISLAVA IN DUNAJ

SALZKAMMERGUT

BERNINA EKSPRESS IN ŠVICA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si