BURMA

OD 2399 EUR

13 dni

TRAJANJE

15.10.2016

ODHODI

Burma

Bogata kulturna dediščina, barvitost etničnih skupin

Burma je zaradi desetletij osamitve od zahodnega sveta ohranila neverjetno naravno in kulturno prvobitnost. Da bi spoznali izjemno pokrajinsko raznolikost te dežele, ki je velika kar za dobrih 33 Slovenij, smo v program vključili oglede različnih delov države in v ta namen za premagovanje večjih razdalj organizirali tri notranje lete.

Hkrati smo bili posebej pozorni, da bi imeli na poti čim več stikov z domačini, za katere sta značilni skoraj pravljična prijaznost in globoka predanost naukom budistične vere, ki se je tukaj ohranila v najčistejši obliki.

Na svetu zagotovo ni države, ki bi imela tolikšno število sijajnih budističnih templjev, kot jih ima Burma, zato ni naključje, da jo imenujejo tudi dežela tisočerih zlatih pagod. Bogata kulturna dediščina, barvitost etničnih skupin, neokrnjena narava, zlasti pa neomadeževana prvobitnost ljudi so le nekateri od razlogov, da se nam pridružite na potovanju po Burmi.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 2399 EUR

Skrbimo za varna in izjemna doživetja. Prisegamo na popolno zadovoljstvo naših strank!

URŠKA PODGORŠEK

Solis Turizem

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Odhodi

min. 25 oseb

min. 20 oseb

min. 15 oseb

Predviden vodnik

16.10.2015
2.399.- €
2.599.- €
2.699.- €
Donovan Pavlinec
20.02.2016
2.399.- €
2.599.- €
2.699.- €
23.04.2016
2.399.- €
2.599.- €
2.699.- €
15.10.2016
2.399.- €
2.599.- €
2.699.- €
 • Cena vključuje

  letalske prevoze ter prevoze s turističnimi avtobusi in ladjami po programu, letališke in varnostne takse (ok. 370.- €), prehrano po programu (L-obrok na medcelinskem letalu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja) v hotelih s 3*** do 4**** ob namestitvi v dvoposteljni sobi (prha, wc), kompetentno slovensko vodstvo in vodstvo lokalnega vodnika, vstopnine in izlete po programu, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 • Akontacija 869.- €
 • Doplačilo (na poti) 80.- USD za napitnine
 • Obvezno doplačilo (ob prijavi) 60.- € za vstopni vizum

  Doplačila po želji (ob prijavi) zavarovanje rizika odpovedi: 4 % od obračunane cene potovanja, 479.- € za enoposteljno sobo

 • Ne prezrite! Potovanje lahko podaljšate s počitnicami na Ngapali Beach – eni najlepših plaž v Aziji!

OPIS PO DNEVIH

1. in 2. dan: Ljubljana - Yangon

(L-V) |

Polet proti večjemu evropskemu letališkemu vozlišču** in nato naprej proti jugovzhodu oz. Aziji. Po letu z vmesnim postankom v kateremu od središč jugovzhodne Azije bomo pristali v Yangonu, največjem mestu v Burmi, ki je bilo do februarja 2006 tudi državna prestolnica. Že na poti z letališča proti hotelu boste lahko v tem tipično azijskem mestu videli, kako osupljivo se med seboj mešajo red in spontanost, staro in moderno, bogastvo in revščina. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

3. dan: Yangon

(Z-V) |

Po zajtrku bomo ugotovili, da so Britanci YANGON (Rangoon) v 19. stoletju zasnovali kot »vrtno mesto Vzhoda«, s širokimi avenijami, nasadi bujnih tropskih drevesnih vrst, cvetočimi parki in jezeri. Ogledali si bomo nekdanje mestno središče okrog pagode Sule Paya, kjer je ohranjeno veliko stare kolonialne arhitekture. Sprehod okoli jezera Kandawgyi, kjer zeleno pregrinjalo »skriva« tudi številne kolonialne stavbe, zlasti mogočne pagode in budistične templje. Med njimi zagotovo izstopa pagoda Chauk Htat Gyi z največjim Budovim kipom v ležečem položaju v državi. Dan bomo okronali z obiskom 98 metrov visoke zlate pagode Shwedagon, ki naj bi hranila več zlata kot Banka Velike Britanije in ki kot neverjetni arhitekturni dosežek nedvomno sodi med največja čudesa sveta. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Print Friendly

4. dan: Yangon - Kyaikhtiyo

(Z-V) |

Zjutraj vožnja proti vzhodu preko reke Sittang, kjer bomo v državi Mon obiskali enega od najsvetejših romarskih krajev v Burmi, Zlato skalo na gori KYAIKHTIYO. Ravnotežje pozlačene skale, ki stoji na robu prepada in daje vtis, da bo vsak čas zgrmela v dolino, po legendi ohranja las Bude. Z avtobusom se bomo pripeljali do vasi Kinpun, nato pa se skupaj z domačini skozi čudovito naravo podali s tovornimi vozili proti gori. Zadnji del poti, po grebenu hriba, bomo v znak spoštovanja do romarjev prehodili (pribl. 15 minut). Razgled na vrhu se ob jasnem vremenu razteza od morja na zahodu do gorskih grebenov Tajske na vzhodu. Namestitev v hotelu. Ob sončnem zahodu skala zasije v neverjetni škrlatni in rdeči barvi, ob mraku pa v zlatem soju zasveti na stotine sveč. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

5. dan: Kyaikhtiyo - Bago - Inle

(Z-V) |

Po želji boste lahko s številnimi romarji in budističnimi menihi tudi v zgodnjem jutru občudovali igro svetlobe ob prebujanju dneva, po zajtrku pa se bomo odpravili nazaj proti avtobusu v dolini. Med povratkom se bomo ustavili v mestecu BAGO, ki se kot nekdanja prestolnica juga države ponaša z neprecenljivo kulturno dediščino. V pagodi Shwethalyaung bomo z obiskom počastili najlepši kip ležečega Bude v deželi, v senci tempeljske ploščadi pa zrli v 114 metrov visoko pagodo Shwemawdaw, ki je najvišja v državi. Popoldne bomo poleteli z letališča v Yangonu proti Hehu, ki leži v osrčju Burme v državi Šan, od tod pa bo sledil prevoz do jezera Inle, bisera dežele, kjer je leta 1955 preživljal počitnice tudi Josip Broz Tito. Nastanitev v hotelu ob slikovitem jezeru. Večerja in nočitev.

Print Friendly

6. dan: Jezero Inle

(Z-V) |

Po zajtrku nas čaka ena največjih znamenitosti dežele, jezero INLE, ki je znano po svojih na vodi plavajočih vrtovih, med katerimi bomo zapluli s čolni in se med drugim podrobneje seznanili z edinstveno tehniko veslanja z nogo. Obiskali bomo več vasi in delavnic tradicionalnih obrti. Spoznali bomo postopke ročnega tkanja svile, celo svile iz lotosovih pecljev, kovaštva in obdelovanje srebra ter izdelovanje posebnih burmanskih cigar čarot. Popoldne nas čakajo plovba po edem od pritokov jezera, obisk vasice Indein z množico majhnih kamnitih in opečnatih pagod sredi divjine, samostan Nga Phe Kyaung in ne nazadnje številne vasi na kolih, ki spominjajo na barjanske koliščarje. Zagotovo boste v objektiv ujeli tudi podobe ribičev, ki so s stožčastimi mrežami simbol jezera Inle. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Print Friendly

7. dan: Pindaya

(Z-V) |

Dan bomo začeli z vožnjo proti mestecu PINDAYA v šanskih gorah. Zlasti druga polovica poti je ena najslikovitejših v deželi, zato ni naključno, da so Britanci to gorsko pokrajino poimenovali burmanska Švica. Pindaya slovi po kraški jami, ki v labirintu podzemeljskih hodnikov in soban skriva na tisoče Budovih kipcev. To daje kraškemu podzemlju povsem drugačen čar, kot smo ga vajeni iz slovenskih jam. Z občutki miru in spokojnosti vas bo navdal pogled na vernike, ki se v tišini zemeljske notranjosti posvečajo molitvi in meditaciji. Po ogledu jame bomo obiskali še delavnico, v kateri spretni domačini izdelujejo izvirne tradicionalne dežnike, nato pa se bomo nastanili v hotelu. Popoldne lahko izkoristite za sprehod po spokojnem mestecu, ki se ponaša z barvitim jezerom. Večerja in nočitev.

Print Friendly

8. dan: Pindaya - Mandalay

(Z-V) |

Po zajtrku vožnja do letališča v Hehu. Sledi polet naprej proti severu v MANDALAY, mesto z bogato kraljevsko tradicijo, ki se je končala z angleško kolonialno zasedbo. Na nekdanjo monarhično slavo spominjajo številni arhitekturni dosežki. Blišč preteklosti se nas bo dotaknil, ko se bomo sprehodili skozi obnovljeno veličastno kraljevo palačo, v tikovem samostanu Shwenandaw vdihavali vonj tega dragocenega lesa, v pagodi Kuthodaw brali svete spise iz največje knjige na svetu in v pagodi Mahamuni občudovali kip Bude, prekrit z nekaj tonami zlatih lističev. Skrivnosti izdelovanja takšnih lističev bomo spoznali v eni od delavnic. Dan bomo zaključili na mandalayskem griču nad reko Iravadi ob nepozabnem sončnem zahodu. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

9. dan: Mandalay - Amarapura - Inwa

(Z-V) |

Zjutraj nas bo pot vodila v AMARAPURO, še eno od nekdanjih kraljevih mest, kjer se bomo sprehodili čez most U Bein, najdaljši most iz tikovega lesa na svetu, ki je eden najbolj zaželenih fotografskih motivov v Burmi. V samostanu Mahaganda-yon bomo priča veličastnemu obedu nekaj tisoč menihov. Po poteh nekdanje kraljeve prestolnice INWA (Ava) se bomo peljali s konjsko vprego, kar nam bo pričaralo še bolj avtentičen občutek preteklosti. Obiskali bomo leseni samostan Bagaya, ki velja za najlepšega v deželi. Nato bomo lahko v daljavi opazili griče, posejane z neštetimi belimi in zlatimi pagodami, ki napovedujejo SAGAING. V tem mestu, ki je središče budistične vere in meditacije, bomo dan zaključili ob pogledu na reko Iravadi in zeleno okoliško pokrajino. Povratek v Mandalay. Večerja in nočitev.

Print Friendly

10. dan: Popa - Bagan

(Z-V) |

Po zajtrku nas čaka vožnja proti vulkanski gori POPA, ki se kot privid dviga nad široko sušno ravnino, ki jo zaradi zaprtosti proti morju dež redkeje namoči, zato je rastje tu skromnejše, predvsem pa drugačno kot drugod. Na vrhu enega od hribov, ki so del kraterja vulkana, stoji mogočni tempelj, s katerega se razpre čudovit razgled na pokrajino. Da bomo užili lepoto razgleda, bomo morali premagati kar nekaj stopnic, medtem pa nam bodo družbo delale razposajene opice. Popoldne bomo pot nadaljevali skozi nasade sezama, arašidov, papaje in mangovcev in spoznali tudi nekaj od več kot 800 načinov uporabe palm in njihovih plodov. Proti večeru bomo prispeli v sloviti Bagan, največje arheološko območje jugovzhodne Azije, kjer se na 40 km2 razprostira več tisoč pagod. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

11. dan: Bagan

(Z-V) |

Dan bomo posvetili odkrivanju BAGANA, mesta tisočerih tempeljev. Templji in pagode, kot so Ananda, Shweizigon, Mingalazedi, Dhammazaka, Tayokpyi, Sulamani, Shwesandaw in Dhammayangyi, so le nekatere od največjih človeških stvaritev na baganski razsežni planoti, ki so nastale v 11. in 12. stoletju, ko je Bagan postal center prvič združene Burme. Skozi mnoge od njih se boste lahko prosto sprehodili in pri tem občudovali umetnost kamnosekov, štukaterjev in slikarjev. Sušno podnebje je vplivalo, ali bolje, sploh omogočilo, da so se umetnine ohranile stoletja. Sončni zahod bomo opazovali z vrha ene od pagod. Za mnoge obiskovalce je pogled na morje pagod, ki so obsijane z zlato svetlobo zahajajočega sonca, eden od najlepših trenutkov na potovanju. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

Print Friendly

12. in 13. dan: Yangon - Ljubljana

(Z in L-L) |

Po zajtrku prevoz na letališče in polet nazaj proti Yangonu. Pred popoldanskim ali večernim letom proti domu bomo nekaj časa preživeli na eni od najbolj živahnih tržnic v YANGONU Bogyoke Aung San Market, ki je posvečena velikemu burmanskemu osvoboditelju izpod britanske kolonialne oblasti ter dedku Nobelove nagrajenke za mir in borke za človekove pravice v Burmi Aung San Suu Kyi. Na veliki tržnici prodajajo najrazličnejše predmete in blago, predvsem pa poldrage kamne, svilo, izdelke iz lesa in številne druge umetnine, ki jih boste lahko kupili pred odhodom v Slovenijo. Popoldne se bomo odpravili proti letališču, od koder bo sledil polet preko enega od letaliških vozlišč jugovzhodne Azije nazaj proti Evropi in Sloveniji, kamor bomo prispeli naslednji dan zvečer.

Print Friendly

Podaljšek: Ngapali Beach

Če ste se odločili za podaljšanje počitnic, bomo 12. dan poleteli proti letoviščem na območju Ngapali. Proti večeru bomo prispeli na obalo Ngapali in se namestili v enem od eksotičnih letovišč. 13. – 15. dan ter dopoldne 16. dne se bomo prepuščali razvajanju toplega tropskega morja, zgodaj popoldne 16. dne bomo poleteli nazaj v Yangon. Sledi vožnja proti letališču, od tam pa polet nazaj proti Evropi. V Slovenijo bomo prispeli naslednji dan.

Doplačilo: 690.- € (po osebi)

Doplačilo za počitnice na Ngapali Beach vključuje letalski prevoz na letoviško območje in nazaj v Yangon, letališke takse in varnostne pristojbine, transfer z letališča v hotel, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelu 4**** Deluxe, zajtrk, stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

*Doplačilo za enoposteljno sobo: 320.- € (ponudba “enoposteljna soba zastonj” za podaljšek potovanja ne velja!).

Print Friendly

Prevoz na letališče

** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja.

Print Friendly

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA

LEPOTE POMURJA

BRATISLAVA IN DUNAJ

ZAGREB DRUGAČE

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

 •    Mobi: 040 477 893

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si