PRAGA

OD 210EUR

3 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

ČEŠKA

PRAGA

PRAGA

Praga je glavno mesto Češke republike. Mesto je lepo ohranjeno, polno očarljive arhitekture kot so starejše mestne hiše, vijugaste uličice in proslavljeni kulturni spomeniki, kot so Karlov most, Staromestni trg (Staroměstské náměstí), Praški grad itd.. Leta 1992 je bilo zgodovinsko središče mesta, ki se nahaja na 866 ha, uvrščeno v seznam svetovnih kulturnih in naravnih spominkov UNESCO. S svojo lepoto je Praga zares očarljivo mesto. Zato se njeni obiskovalci vanjo praviloma tudi vračajo.

OPIS PO DNEVIH

1.  DAN: SLOVENIJA – ČEŠKY KRUMLOV – ČESKE BUDEJOVICE – PRAGA

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Po prihodu ogled zanimivega srednjeveškega mesteca Češky Krumlov, z lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Po ogledih nadaljevanje potovanja in krajši postanek v Čeških Budejovicah, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. Najprej sledi kosilo v pivnici, nato pa obisk pivovarne Budvar z ogledom in degustacijo. Pozno popoldne prihod v Prago in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2. DAN: PRAGA

Po zajtrku v hotelu se bomo namenili v mesto na ogled z lokalnim vodnikom. Ogled Loretta in Hradčanov s čudovito stolnico Sv. Vida. Na Karlovem mostu boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Na poti do Staromestnega in glavnega Vaclavskega trga boste ob mogočni arhitekturi občudovali tudi številne trgovine. Po ogledu sledi kosilo v Pragi. Prosto popoldan za raziskovanje Prage. Po želji vožnja z ladjico po Vltavi (doplačilo 10€). Večerja v praški pivnici, vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. DAN: PRAGA – KUTNA HORA – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi vožnja proti domu s postankom v Kutni Hori. Sprehod po prestolnici čeških kraljev, znani po kovnicah srebrnikov. Praški groš, ki so ga kovali od 13. stoletja, je takrat veljal za evropsko valuto. Uporabljali so ga na Češkem, Poljskem, Madžarskem in v Avstriji. V Kutni Hori je delovalo okoli 200 kovačev, ki so dan za dnem izdelovali srebrnike. Ogledali si bomo čudovito gotsko cerkev sv. Barbare. Vožnja do Brna in kosilo v pivnici. Nadaljevanje vožnje čez mejo ter naprej po Avstriji. Vmesni postanki in prihod domov v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 210  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, spremstvo vodnika, namestitev v hotelu 3* v Pragi v dvoposteljnih sobah, obisk pivovarne Budvar z degustacijo in kosilom, 1 x večerja v hotelu, kosilo v Pragi, 1 x večerja v pivnici v Pragi, kosilo v pivnici v Brnu, lokalni vodnik za Prago, vstopnino v cerkev sv. Barbare v Kutni Hori.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 40€, vstopnine za Hradčane po želji skupaj 14€.

 

CENA: 210€ (PRI UDELEŽBI NAJMANJ 45 OSEB)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNI LEOBEN

KOROŠKA

ROMANTIČNA VERONA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si