PREDBOŽIČNI IZLET V LEOBEN


Leoben, mesto prepleteno z reko Muro, je univerzitetno mesto. Nahaja se na avstrijskem Štajerskem, slabo uro vožnje iz Graza, proti severu. Središče starega mestnega jedra je Glavni trg (Hauptplatz), ki so ga uredili po načrtih arhitekta Borisa Podrecce. Obkrožajo ga čudovite palače, tu je kužno znamenje, nasproti pa si stojita dva vodnjaka, rudarski in vodnjak angelov.


PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 07.00 uri in nadaljevanje poti v smeri Maribora. Po prestopu meje z Avstrijo bomo pot nadaljevali v smeri proti Leobnu.  V božičnem času se osrednji trg odene v številke lučke, postavijo stojnice z mamljivimi dobrotami in okraski, ljudje se zbirajo in kramljajo ob kuhanem vinu ali punču. Mesto je prestopilo okvir srednjevečkega obzidja v 19. stoletju, še vedno pa lahko vidimo ostanke obzidja, stolpov in mestnih vrat. Srce mesta je podolgovati, za promet zaprti trg, kjer so nanizane znamenitosti in kužno znamenje na eni ter angelska fontana na drugi strani.  Po sprehodu z ogledom znamenitosti nekaj prostega časa, nato pa povratek v smeri proti domu. Na slovenski strani bomo dan strnili z večerjo.


CENA IZLETA: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vsi ogledi po programu, večerja na slovenski strani.


CENA: 40€ (pri udeležbi najmanj 45 potnikov)

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

TRST in GRAD DEVIN

KRONPLATZ – Residenca CRAIZER (St.Vigilio)

PAMPEAGO – Sporthotel Pampeago

TOSKANA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si