PREDBOŽIČNI SALZBURG


Mozartovo rojstno  mesto Salzburg je doživelo svoj razcvet pod okriljem knezo-škofov, ki so na veliko izkoriščali bogastvo »belega zlata«. Sol  je prinašala bogastvo ter vpliv in še danes lahko občudujemo številne stavbe, ki so nastale pod rokami znanih arhitektov in umetnikov!

 


PROGRAM POTOVANJA


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli 4.00 ure zjutraj. Vožnja mimo Ljubljane, čez Karavanški predor v Avstrijo. Pot nas bo vodila po turski avtocesti do Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Sprehodili se bomo po Mozartovem mestu. Spoznali bomo zgodbe in zgodovinske dogodke, ki nam pričajo o bogati zgodovini Solnograške prestolnice. Nad mestom se dviga impozantna trdnjava Hohensalzburg, kamor se lahko ob prostem času povzpnete z zobato železnico. Videli bomo Mozartovo rojstno hišo, Rotovž, rezidenco salzburških knezo-škofov, Mozartov spomenik in še številne druge znamenitosti. Prosti čas za samostojno pohajkovanje po mestu, nakupe, oglede. Pozno popoldan se bomo počasi odpravili proti domu. Po prihodu v Slovenijo sledi postanek za večerjo, nato pa nadaljevanje vožnje v smeri proti domu.


Cena vključuje: strokovno vodenje potovanja, avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,  vse zunanje oglede po programu, večerjo.


CENA POTOVANJA: 51€ (pri udeležbi 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GRADEC IN ČOKOLADNICA

SALZKAMMERGUT

BRATISLAVA IN DUNAJ

REZIJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si