ROVINJ IN PULA 2 DNI

OD - EUR

2 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

HRVAŠKA

ROVINJ IN PULA

ROVINJ IN PULA

OPIS PO DNEVIH

1. DAN:

Zbor potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu. Pot nas bo vodila po avtocesti mimo Ljubljane in naprej preko hrvaške meje v smeri proti Rovinju. Najprej se bomo ustavili v Poreču in si ogledali oljarno, ki je družinsko vodena. V lasti imajo 8 ha zemlje na katerih raste 1500 oljk. Predstavili nam bodo njihovo delovanje in kako, že po več kot 100 letni tradiciji, pridobivajo čudovito oljčno olje. Imeli bomo degustacijo olja, sira in kruha. Seveda boste olje lahko tudi kupili. Nato se bomo odpravili do starega mestnega jedra mesta Rovinj. Na čudoviti istrski obali, tik pod Limskim kanalom, se nahaja najbolj romantičen kraj v Sredozemlju! Mesto je prava destinacija za vse vas, ki hrepenite po sentimentalnem ozračju davno minulih časov. Če kjerkoli v Sredozemlju, lahko to najdete tukaj, v mestu, ki je s svojim romantičnim življenjem pričelo na otoku, čigar omejeni prostor je pogojeval gradnjo tesno skupaj postavljenih hiš, ozkih ulic in majhnih trgov, ki se jih še dandanes ni dotaknil moderni urbanizem. Skupaj si bomo ogledali največje znamenitosti mesta, nato pa boste imeli prost čas za samostojne oglede, postanek za kavico ali kakšen nakup.  Vožnja do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

Print Friendly

2. DAN:

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Pule. lirska plemena Histre so ustanovila mesto Pulo okoli 5. stoletja pred Kristusom. Vendar zgodovina Pule se začne z prihodom Rimljanov, ki so imenovali Pulo Colonia Pietas Iulia Pola in ki so zgradili eden od najlepših in najbolj dragocenih antičnih spomenikov. Nekateri od teh spomenikov še lahko videni danes in najbolj presenetljiv je amfiteater Arena zgrajen med regijo Vespasiana Cezarja v 1. stoletju. Ogledali si boste glavne mestne znamenitosti, t. j. amfiteater, rimski slavolok, rimski tempelj na nekdanjem forumu, stolnica, pristanišče… Vožnja do vasice Karojba ter obisk tipične istrske turistične kmetije. Ogledali si bomo posestvo, degustirali njihovo vino ter oljčno olje, si ogledali vinsko klet, na koncu pa se bomo okrepčali z istrskim kosilom. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Print Friendly

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD – EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine, degustacija olja, sira in kruha v oljarni, ogled Rovinja z lokalnim vodnikom, 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, ogled Pule in Arene z lokalnim vodnikom, obisk istrske kmetije z degustacijo vina in olivnega olja, ogled kleti ter kosilo.

VEČERJO LAHKO ORGANIZIRAMO TUDI V KONOBI OZ RESTAVRACIJI

POKLIČITE ZA IZRAČUN CENE!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OGLEJ IN GRADEŽ

SALZBURG IN RUDNIK SOLI

NOVI SAD IN SLAVONIJA

MAJORKA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si